İtalyan hükümeti: Roma’ya gelmeyin

Katolik alemi, ruhani lideri Papa 2’nci Jean Paul’ü yarın son yolculuğuna uğurlamaya hazırlanırken, İtalyan hükümeti, Roma’ya akın eden 4 milyon Katoliğin neden olduğu kaosla baş etmeye çalışıyor.

İtalyan hükümeti: Roma’ya gelmeyin
İtalyan hükümeti: Roma’ya gelmeyin
GİRİŞ 07.04.2005 15:20 GÜNCELLEME 19.11.2018 15:47

Papa 2’nci Jean Paul’ün cenaze törenine katılacak devlet ve hükümeti başkanlarıda Roma’ya gitmeye başladı. ABD, ağır ve kalabalık bir heyetle Vatikan’a ulaştı.

ABD Başkanı George Bush’un yanısıra, babası eski başkan Bush, selefi Bill Clinton, First Lady Laura Bush ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Papa için dua etti ve son bir kez saygılarını sundular.

KATOLİKLERDEN TEPKİ

İtalyan hükümetiyse, cenaze töreni için 3 milyon nüfuslu Roma’ya akın eden 4 milyonu aşkın Katoliğin yol açtığı kaos ve lojistik sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Cenaze töreni hazırlıklarının tamamlanması amacıyla gece yarısından itibaren Papa’yı son bir kez görmek isteyenlerin kuyruklara katılmaları yasaklandı. Bu karar tepkilere yol açtı. Kimileri İtalyan güvenlik güçlerinin barikatlarını aşmaya çalıştı.


Roma’da düzeni sağlamaya çalışan yetkililer, tören için gelenlerin şehir merkezine yaklaşmamalarını istedi. Yetkililer, Roma’ya gitmeye devam edenlerin cenaze törenini izleyemeyecekleri uyarısında da bulundu.
       
ÇADIRKENTLER KURULDU

 Roma’ya yeni ulaşanlar şehrin hemen dışında kurulan çadır kentlere yerleştirildi. Cenazeyi de buralara kurulan dev ekranlardan izleyebilecekler.

4 milyon Katoliğin yanısıra 200 kadar hükümet ve devlet başkanının katılacağı cenaze töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Törende kalabalığın denetlenmesi için ordu birliklerinden yardım istenirken, cenaze nedeniyle devlet daireleri tatil edildi, otomobillerin de trafiğe çıkması yasaklandı.(NTV)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı