Hollanda Kraliçesi'nden Gül'e iade-i ziyaret

Hollanda Kraliçesi Beatrix, 13-15 Haziran 2012 tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret edecek.

Hollanda Kraliçesi'nden Gül'e iade-i ziyaret
Hollanda Kraliçesi'nden Gül'e iade-i ziyaret
GİRİŞ 07.06.2012 16:50 GÜNCELLEME 07.06.2012 16:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle Ankara ve İstanbul'u ziyaret edecek olan Kraliçe Beatrix'e Ankara'da Hollanda Dışişleri Bakanı Uri Rosenthal'in refakat edeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Hollanda Kraliçesi'ni Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde 13 Haziran Çarşamba akşamı kabul edeceği ifade edilen açıklamada, kabulün ardından Gül'ün Kraliçe onuruna yemek daveti vereceği bildirildi.

Kraliçe'nin, 14 Haziran Perşembe sabahı, Türk öğrenciler ve öğretim görevlileri ile öğle yemeğinde buluşmak üzere İstanbul'a hareket edeceği belirtilen açıklamada, öğle yemeğinde, Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkiler, Türkiye'deki toplumsal gelişmeler ve uluslararası uyum gibi konuların görüşüleceği kaydedildi.

Kraliçe Betrix'in akşam saatlerinde de Hollanda Dans Tiyatrosu'nun (NDT2) Şehir Tiyatroları Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki gösterisini izleyeceği bildirilen açıklamada, Kraliçe'nin, 15 Haziran Cuma günü Hollanda'ya döneceği belirtildi.

Açıklamada, Hollanda Kraliçesi'nin, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu yıl Nisan ayında Hollanda'ya yaptığı devlet ziyaretine karşılık olarak Türkiye'ye geldiği ifade edilerek, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Amsterdam, Den Haag, Venlo ve Maastricht şehirlerini ziyaret ettiği hatırlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi baktım da haber eskiymis. Boşuna yorum yapmışım yani
    Cevapla
  • ...... 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne münasebet.hangi sıfatla bu adamla gorusecekmis
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...