Hamas komutanına suikast anı

İsrail ordusu, Filistin Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri kanat lideri Ahmet Caberi'ye suikast düzenleyerek öldürdü.

Hamas komutanına suikast anı
Hamas komutanına suikast anı
GİRİŞ 15.11.2012 02:48 GÜNCELLEME 15.11.2012 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail, dört yıl önceki Gazze işgalinden sonra ilk kez suikast saldırısı düzenledi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın komutanı Ahmed Caberi, İsrail uçağının düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybetti.

İsrail'in 'en çok arananlar' listesinin üst sıralarında bulunan Caberi, Gazze şehrinde hareket halindeki aracında vuruldu. Saldırıda, Caberi'nin oğlu olduğu öne sürülen bir Hamas üyesi daha vefat etti.

İsrail Ordusu, Caberi'nin öldürülmesinin sadece başlangıç olduğunu açıkladı. İsrail uçakları Gazze Şeridi'nde 20'den fazla saldırı düzenledi. Saldırılarda en az 6 kişi öldü, 20 kişi de yaraladı. Son günlerde İsrail'i hedef alan roket saldırılarının yoğunlaşması üzerine Tel Aviv'den "Üst düzey Hamas yetkililerini hedef alırız" tehdidi gelmişti.

İsrail uçakları daha önce de Hamas'ın askeri lideri Salah Şehade, dini lider Şeyh Ahmed Yasin ve halefi Abdülaziz Rantisi'nin de aralarında olduğu çık çok sayıda Hama yetkilisini aynı yöntemle katletmişti.

KAYNAK: CİHAN, DHA
YORUMLAR 2
  • recep recep 11 yıl önce Şikayet Et
    kime hizmet. bu görüntüleri israil servis ediyor siz nasıl yayınlıyorsunuz yahudiye mi hizmet ediyorsunuz !!! pkk ile haması bir tutan hasta beyinli insanlar teknoloji bizde de varmış bu mu burda mevzu insafa gelin !!!
    Cevapla
  • cemal cemal 11 yıl önce Şikayet Et
    bu teknoloji bizdede var!!!. bu teknoloji bizdede mevcut pkk için neden hiç durmadan aralık vermeden ırakın kuzeyini mahmuru vurmuyoruz neden?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!