İsrail'e bir kınama da Tusus'tan

Tunus, İsrail'in Gazze'de sivil halka ve Filistin direniş gruplarına karşı düzenlediği saldırıları kınadığını açıkladı.

İsrail'e bir kınama da Tusus'tan
İsrail'e bir kınama da Tusus'tan
GİRİŞ 15.11.2012 03:43 GÜNCELLEME 15.11.2012 03:43

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarıyla şehit olanların ailelerine taziye dilekleri iletildi.

İsrail saldırılarının ''gerekçesi olmadığı'' savunulan açıklamada, bu saldırıların Filistin direniş gruplarının ateşkes kararını uyguladığı bölgede yeni bir patlamaya sebebiyet vereceğine dikkati çekildi.

Açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ''Filistin'le barış görüşmeleri yapmaya hazırız'' şeklindeki açıklamalarını dünyanın odağını farklı sorunlara yöneltmek olarak değerlendirildi. 

Tunus Nahda Hareketi Grup Başkanı es-Subhi Atik ise saldırıları ve Hamas askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi'nin öldürülmesini kınadı.

Atik, Tunus halkı ve siyasi güçleri, İsrail'in saldırıları karşısında Filistin halkının direnişini desteklemeye çağırdı.

-BM'ye ''sorumluluk yüklenme'' çağrısı-

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) de İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırıları ''vahşet'' olarak değerlendirdi.

KİK, açıklamasında BM Güvenlik Konseyi'ni, ''İsrail'in saldırılarını engelleyerek, bölgede barışı sağlama ve İsrail'in bu saldırısının yasal şekilde sonuçlanması sorumluluğunu yüklenmeye'' çağırdı. 

Katar, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri operasyonları, ''kardeş Filistin halkına yönelik saldırgan siyasetinin devam etmesi'' olarak değerlendirerek, bu saldırıları kınadığını açıkladı.

Uluslararası toplumu özellikle de BM Güvenlik Konseyi'ni, Filistin halkının haklarının korunması için gerekli tedbirler almaya çağıran açıklamada, Filistin halkının başkenti Kudüs olarak bağımsız bir devlet kurulmasını ve yasal haklarını almak için ortaya koyduğu mücadeleyi destekledikleri ifade edildi. 

Moritanya Tevasül partisi ise saldırıları, ''Son yıllarda Arap ülkelerinde yaşanan devrim ruhunun, saldırılar karşısında Siyonistlere karşı mücadele için harekete geçmeli'' şeklinde değerlendirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı