Yüzde 70'i orman olan Ukrayna'nın Babaya bölgesi

Ülke topraklarının yüzde yetmişine yakını orman olan Ukrayna'da birbirinden güzel dinlenme alanları bulunuyor. Bu dinlenme alanları ağaçlardan oluşuyor ve içerisinde de göller var. Göllerdeki balıkları tutarak zaman geçirebileceğiniz bu yerlerde konaklamanızı da butik otellerde yapabilirsiniz. Birbirinden güzel tasarımları bulunan evlerin pencereleri eşsiz güzellikteki manzaralara açılıyor.

Yüzde 70'i orman olan Ukrayna'nın Babaya bölgesi
Yüzde 70'i orman olan Ukrayna'nın Babaya bölgesi
GİRİŞ 07.06.2020 09:57 GÜNCELLEME 07.06.2020 09:57 KAYNAK HABER7

Kharkiv bol yeşile sahip bir şehir. Göletleri, piknik alanları, dağ evleri herkese huzur veriyor. ormanlarla kaplı bu şehirde gezen herkes yeşile doyuyor. Sadece tarihi mistik havası yok Kharkiv'in. Aynı zamanda tertemiz ağaçlarla örtülü topraklara sahip. İçerisindeki göletlerde ise balık tutup burada yer alan ördekleri beslemek serbest. 

 

 

Birbirinden güzel canlıların bulunduğu bu ormanlar uzun yürüyüş alanları ile dolu. Yani buraya gelen ve orman içerisinde konaklama sağlayan her turist tamamen dinlenmiş bir şekilde evine dönüyor. 

 

 

Yeşilin her tonunu görebileceğiniz orman alanında, gemi ve tekne şeklinde restoranlar bulunuyor. Göllerin üzerinde yer alan bu restoranlar sizlere ağaçların arasında ve kuşların eşsiz melodisi ile yemek yeme imkanı sunuyor. Devasa orman alanında aynı zamanda Ukrayna halkının vazgeçilmez saunaları da var. Sauna kültürü bu ülkede bulunan halk için çok önemli. Kışın dondurucu soğuğunda bu saunalarda terapi gibi birkaç saat bedene ve ruha çok iyi geliyor. Saunaların bulunduğu evler de tamamen ahşaptan ve doğaya uygun yapıya sahip. Bizim hamam kültürümüze yakın olan bu kültür Ukrayna'ya giden turistler için ziyaret edilen birinci yerlerden. 

Önerilen içerik; Makedonya Üsküp'te gezilecek doğal güzellikler

Doğal yaşam alanı içinde butik oteller de var. Bu oteller saunalar gibi doğal yaşam alanına uygun yapıda inşa edilmiş. Ahşap malzeme kullanılmış ve samimi, sıcak bir hava hakim. Ukrayna'nın %70',i ormanlarla kaplı olunca mimari oluşumlar da buna uygun olarak ilerliyor. Hafta sonları bu orman alanları yerli ve yabancı turistler ile dolup taşıyor. 

Yüzlerce ağaç çeşidine sahip zengin bir ülke olan Ukrayna'nın tüm güzelliklerini keşfetmek üzere yola çıkabilirsiniz. Buraya gitmek için sadece kimliğinizin olması yeterli. Aktarmasız uçuş yaparak Kharkiv'e 1,5 ile 2 saat içerisinde ulaşabilirsiniz.

Kharkiv'de gezilecek yerler adlı haberimizden diğer yerleri de inceleyebilirsiniz. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL