Azerbaycan'ın zengin kültürünü tanıyın

Azerbaycan ortak kültürel mirasa sahip olduğumuz kardeş ülkemiz. Azerbaycan'dan hediyelik eşya ne alınır sorusunu soran herkes Türk kültürünün en güzel temsilcisi olan dokuma halılar, bakır kaplar ile karşılaşıyor.

Azerbaycan'ın zengin kültürünü tanıyın
Azerbaycan'ın zengin kültürünü tanıyın
GİRİŞ 06.10.2021 15:12 GÜNCELLEME 06.10.2021 15:13 KAYNAK HABER7

Azerbaycan'dan hediyelik eşya ne alınır sorusunu soran herkes Türk kültürünün ortak öğeleri ile karşılaşıyor. Bizim için çok önemli olan bu ürünler içerisinde dokuma halılar ve bakır kaplar da yer alıyor. Ortak kültüre sahip olduğumuz Azerbaycan'da ürünler kendi sembollerini yansıtır nitelikte icra ediliyor. Halk el dokuması halılar yaptığı gibi el işlemesi malzemeler de çok yapıyor. Bakır kaplar da çeşit çeşit bulunuyor. Tarihi mekanların çoğu hediyelik eşya satılan yerler olarak görev üstlenmiş. Hem eski kültür öğelerini görme fırsatı yakalarken aynı zamanda da çevredeki tarihi yapıları da görebiliyorsunuz. 

 

 

AZERBAYCAN'IN KÜLTÜRÜ 

Azerbaycan'ı diğer ülkelerden ayıran derin ve eşsiz güzellikte bir kültürü var. Bu kültür bizim değerlerimizle de yakından benzerlik gösteriyor. Azerbaycan'da sanat icra eden kişiler daha çok el yapımı ürünleri ile öne çıkıyor. El dokuması halılar ise çok değerli. Anadolu gördüğümüz halı desenlerine benzer ürünleri görebilirsiniz. Daha çok Anadolu ve İran karşımı bir kültür hakim diyebiliriz burada. 

 

 

Azerbaycan'da hediyelik eşyalar el yapımı ürünlerden oluşuyor diyebiliriz. Deniz kabuklarından dahi burada farklı figürlere ait eşyalar yapılıyor. Turistlerle buluşuyor. Köylerde kasabalarda yapılan ürünler el dokumaları tarihi hamamda satılıyor. Cüzdanlar da yapılıyor ve günlük kullanım için çantalar da imal ediliyor. Hepsi el yapımı ve tamamen kültürel unsurları yansıtır nitelikte. 

Azerbaycan şapkaları da herkesin beğenisini kazanan diğer ürünler. 

Tarihi binalar içerisinde antika satan dükkanlar da hediyelik eşya almak için güzel yerlerden. Bakırdan kaplar, mumluklar ve daha nice hediyelik eşyalar satılıyor. Anahtarlıkları da elleriyle yapıyorlar ve dükkanlarda dokuma halılar göze çarpıyor. Tıpkı Kapalı Çarşı'yı anımsatır nitelikte dokuma halıları ve kilimleri buralarda dükkanlarda da görebilirsiniz. 

Azerbaycan'dan hediyelik eşya ne alınır konusunda Dünyayı Geziyorum ekibi sizlere böyle güzel alternatifler sunuyor. Son zamanlarda pandemi nedeniyle Azerbaycan ile karşılıklı giriş çıkışlar kapatılmış olsa da ilerde her şey düzeldiğinde kardeş ülkemiz en çok ziyaret edebileceğimiz yerlerden biri. Azerbaycan'ın kültürel değerlerini incelemek ve kendinizden bir şeyler bulmak burada mümkün.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL