Maldivler'de ıssız adanın ortasında yapılacak aktiviteler

Maldivler'de çok güzel manzaraya karşı keyifli vakit geçirmek sayısız faaliyet var. Masmavi suları ile herkesi büyüleyen Maldivler her köşesinde farklı eğlence ile karşılıyor ziyaretçilerini.

Maldivler'de ıssız adanın ortasında yapılacak aktiviteler
Maldivler'de ıssız adanın ortasında yapılacak aktiviteler
GİRİŞ 27.08.2021 16:17 GÜNCELLEME 27.08.2021 16:17 KAYNAK HABER7

Maldivler yaz tatili için tercih edilen en güzide adreslerden biri. Bu yüzden masmavi suları arasında yapılacak çok aktivite var. Herkes buraya en az iki hafta süre ile seyahat ettiği için tatilcilerin vaktini keyifli geçirmesi adına her şey düşünülmüş. Hız botu, bisiklet gezisi ve daha nicesi burada villa tarzı otellerin hizmetleri arasında yer alıyor. Villa tarzı otellerin kapısı okyanusa açılırken denizin tadını çıkartmak bu kadarla sınırlı kalmıyor. Ayrıca tatile gelen herkes, hız botuna binme, bisiklet sürme, kano ile gezinti yapma, sörf tahtası ile yolculuk yapma, tekne ile adı olmayan adalara yolculuk etme gibi eğlencelere katılıyor. Bütün faaliyetler çocukla gezen çiftler için de uygun. Dünyayı Geziyorum ekibi de Maldivler'de eğlenceli bütün faaliyetleri nasıl deneyimliyor gelin bakalım. 

 

 

MALDİVLER’DE YAPILACAK EĞLENCELİ FAALİYETLER

Birbirinden eğlenceli faaliyetler Maldivler’de çok güzel tatil geçirmek mümkün. Şimdilerde Koronavirüs sebebi ile seyahatlerde ertelenme yaşansa da yetkililer izin verdiğinde ve salgın tehlikesi geçtiğinde herkesin uğrak yerlerinden biri de Maldivler olacak. Peki Maldivler’de zaman nasıl geçecek? Öyle güzel aktiviteler ziyaretçileri bekliyor ki burada. Tatilin bir dakikası bile su dışında değil. Masmavi Hint Okyanusu tüm güzelliği ile ziyaretçilerine manzarasını sunarak kucak açıyor.

 

 

Bisikletle Gezintiye Çıkmak

Maldivler’de bisikletle gezinti yapmak en çok tercih edilen aktivitelerden biri. Burada çiftler için özel bisikletler bulunduğu gibi her yaşa ve her boya uygun bisiklet de bulunuyor. Adanın içerisinde gezintinizi yapabileceğiniz gibi aynı zamanda da okyanusun ortasında yer alan villa tarzı otellere giderken de tahta yoldan bisikletle geçebilirsiniz. Denizin üzerindeki tahta yol okyanus manzarasını sunarken aynı zamanda güzel bir deneyim yaşama fırsatı da veriyor.

Şeffaf Kanolarla Yolculuk Yapmak

En güzel faaliyetlerden biri de her köşesi şeffaf olan kanolarla okyanusa açılmak. Kano ile gezinti zaten çok keyifli olan bir aktivite buna ek olarak her köşesinin şeffaf olması da ayrı bir keyif veriyor. Çünkü okyanusa bu kanolarla açıldığınızda deniz canlılarını net görebiliyorsunuz. Su tertemiz ve deniz canlıları da bin bir çeşit. Farklı balıkları gözlemlemek, okyanusun derinliklerinde yaşayan bütün canlıları görmek ve mercanları da izlemek burada mümkün. Çok keyifli bir aktivite olan kano gezintisini burada şeffaf kanolarla deneyimlemek ise ayrı bir keyif veriyor.

Sörf Tahtası ile Gezinti Yapmak

Maldivler Hint Okyanusu’nun ortasında bulunuyor. Denizi ise çok sakin hiç dalgası da yok. Ancak yine de ayakta sörf tahtasında gezinti yapabiliyorsunuz. Sakin bir yolculuk olmasının yanı sıra güzel bir deneyim fırsatı sunan diğer bir aktivite sörf tahtası ile gezmek.

Tekne Gezintisi Yapmak

Tekne gezintisi ile Maldivler’de adı olmayan adalara yolculuk yapmak mümkün. Binlerce takım adadan meydana gelen Maldivler bu yönü ile ünlü olmuş bir yer. Bazı adaların adı bile yok. Bazı adalarda yerliler yaşam sürüyor ve turist girmesi yasak. Bazı adalar ise sadece turistik yerlerin bulunduğu yerler. Adı olmayan adalara yolculuk yapmak buradaki teknelerle mümkün. Tekneler geleneksel tarzda inşa edilen teknelerle turistler birbirinden güzel ıssız adalara götürülüyor. Adalarda yeni yaşam alanlarını keşfederek farklı ve saklı cennetleri görebilirsiniz. Şnorkel ile deniz altındaki canlıları da görebileceğiniz, dalarak farklı yaşamlara tanıklık edeceğiniz yerler de bulunuyor bu ıssız ve adsız adalarda.

Hız Botu Gezintisi Yapmak

Mavinin bin bir tonunu görebileceğiniz bu yerde hız botları ile macera dolu bir yolculuk yapmak da mümkün. İstediğiniz hızda çekilen botlara güvenlik önlemleri alınarak biniyorsunuz. Bundan sonrasında ise büyük bir eğlence başlıyor ve hız botunu çeken tekne masmavi sularda köpükler çıkartarak güzel bir yolculuğa çıkartıyor sizleri. Harika bir deneyim yaşamak için isterseniz ailenizle isterseniz tek başınıza bu hız botlarına binerek güzel bir macera yaşayabilirsiniz. Çocuklarla da hız botlarına binerek güzel bir yolculuk yapmak mümkün. Sadece bot istenilen hızda çekiliyor. Muazzam bir macera Hint Okyanusu’nun serin sularında ve kızgın güneşin altında yaşanıyor.

Balık Tutmak 

Gemiye binerek engin sularda balık tutmak burada en çok yapılan faaliyetlerden biri. Hİç bir kara suyuna yakın olmayan noktalarda rengarenk balıklar tutmak mümkün. Herkesin büyük küçük balıkları avlaması olağan burada. Maldivler'in açık sularında balık avlamak için ailenizle beraber güzel bir yolculuk yapabilirsiniz. O kadar çok balık bulunuyor ki burada mutlaka oltanıza takılan olacaktır. Hatta onlarca balık tutabilir ve otelinizde afiyetle pişirtebilirsiniz. Sarı, mavi farklı renklerde güzel lezzetli balıkları avlayabilirsiniz. 

Hamak Keyfini Yaşayın 

Otelinizin önünde denizin manzarasını çıkartabileceğiniz çok güzel hamaklar bulunuyor. Denizin ortasında da özel tasarlanmış hamaklar görebilirsiniz. Mercanların üzerinde çok keyif veren hamaklarda saatlerce yatarak kitap okuyup deniz manzarasının keyfini çıkartmak mümkün. Maldivler'in tertemiz suları üzerinde bu hamaklar her  noktada bulunuyor. Mutlaka zaman geçirerek hem güneşin hem de masmavi suların keyfine varabilirsiniz. 

Maldivler'de plaj üstü ve deniz üstü otellerin önünde bir tane özel hamak bulunuyor. 

Festivallere Katılın 

Tropikal adanın ortasında herkesin eğlenceli zamanlar geçirebileceği çok güzel festivaller bulunuyor. Burada top oynamak, dart atmak ve diğer oyunlar gibi eğlenceli aktivitelere katılarak keyifli zaman geçirebilirsiniz. Biraz akşam üstü olduğunda bütün tatilciler buraya gelerek çok güzel zaman geçirme fırsatı bulunuyorlar. Başarılı olduğunuz oyunlardan kupon toplayarak patlamış mısır ve içecek gibi şeyler alabilirsiniz. Adanın en eğlenceli tarafı da bu minik festivaller. 

Romantik Akşam Yemeği Yiyin 

Maldivler'in çok güzel kumlarında vakit geçirmek için yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri de kumsalda çok güzel bir akşam yemeği yemek olacaktır. Aileler ve çiftler için kumsalda isteğe bağlı olarak güzel bir akşam yemeği hazırlanıyor. Karanlık basarken kumsal ışıklandırması ile beraber geleneksel ezgilerin de eşlik ettiği ölçüde güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Bütün bunları tertemiz kumsallarda ve masmavi deniz manzarasının karşısında yapabilirsiniz. 

 

Maldivler’de yapılacak faaliyetler yukarıda belirtildiği gibi. Bu eğlenceler turistik adaların hemen hemen hepsinde bulunduğu gibi sizi apayrı deneyimler de Maldivler’de karşılayabilir. Koronavirüs tehlikesi geçtiğinde ve seyahat kısıtlaması kalktığında stres atarak güzel bir tatil geçirmek için uygun bir nokta olabilir.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL