Zanzibar'ın yemyeşil doğası içerisinde bin bir çeşit baharatlar

Zanzibar yemyeşil doğaya sahip bir ada ülkesi. İçerisinde baharatların da yetiştiği zengin verimli topraklara sahip. Zamanında dünyanın farklı yerlerine baharat ticaretinin yapıldığı bu adada şimdilerde baharatları zengin doğası içerisinde görmek, keşfetmek, incelemek mümkün. İşte baharat çeşitleri ve Zanzibar'ın eşsiz doğası.

Zanzibar'ın yemyeşil doğası içerisinde bin bir çeşit baharatlar
Zanzibar'ın yemyeşil doğası içerisinde bin bir çeşit baharatlar
GİRİŞ 23.04.2020 17:42 GÜNCELLEME 23.04.2020 17:42 KAYNAK HABER7

Zanzibar harika bir doğaya sahip ada ülkesi. Çevresi Hint Okyanusu ile çevrili ve binlerce çeşit baharat bu zengin topraklarda yetişerek dünyanın farklı yerlerine gönderiliyor. Doğa içerisinde yaban hayatı içinde de Zanzibar'da yetişen baharatları keşfetmek mümkün. Yolun kıyısında, her adım başında karanfil görebileceğiniz gibi okaliptüs gibi mis kokulu bitkilerin ağaçlarına da rastlayabilirsiniz. Çevrede ise bir sürü baharat satıcısı bulunuyor. Bu satıcılar baharatların en saf halini bulunduruyor. Her gün sofralarımızda bulunan ve yemeklere lezzet veren baharatlar Zanzibar gibi verimli topraklara sahip ülkelerden çıkıyor. Böylece evimize ulaşıyor. Yemyeşil doğası içerisinde ne baharatlar var gelin keşfedelim.

Adanın ormanları ve doğası eşsiz güzellikte. Yürüyerek keşfedebilir ve içerisinde karıncalara rastlayabilirsiniz. Bu güzelliklerin yanı sıra bitkiler arasında en çok rastlanan en iyi çeşidi karanfil olarak söyleniyor. Karanfil burada ağaçta bulunuyor ve toplanarak ünlü şeflerle buluşuyor. Yemeklere en güzel lezzetin verdiği baharat olarak özellikle buradan alındığı söyleniyor.

Zanzibar ormanlarını ve yemyeşil tabiatını keşfederken sırada görebileceğiniz zengin malzeme ise karabiber oluyor. Karabiber hiç işlenmemiş en saf hali ile burada bulunuyor. Toplanarak kurutulup bir dizi işlemden geçirilerek alıcılarla buluşuyor. Sofralara gelene kadar birçok işlemden geçiyor. Ağaca dolanarak yetişen karabiber bir bitkiyi andırıyor. Kırmızı ve yeşil renklerde bulunan karabiber tek tek toplanıyor. Herkesin de ilgisini oldukça çekiyor.

Zanzibar'ın meşhur yemekleri

Zanzibar kahvesini de bu orman yürüyüşü içerisinde keşfedebilirsiniz. Çekirdekleri büyük ve renkleri de farklı. Dünyada da tadı çok beğeniliyor ve tercih edenler oldukça fazla.

 

Natmek meyvesi de doğa içerisinde sizlere el sallıyor. Halkın en çok kullandığı baharat bu. Meyve gibi görünüyor ancak içerisini açtığınızda ise cevher ortaya çıkıyor ve şaşırtıcı bir güzelliğe sahip. Bu nimetler burada özel olarak yetişiyor ve bu özel doğa içerisinde kendine yer bulabilmiş.

Afrika'da pamuk yerde değil. Büyük ağaçlarda yetişiyor. Halkın eskiden bütün ihtiyaçlarını bu pamuklarla sağladıkları söyleniyor. Ancak şimdilerde buna gerek kalmamış. Yine de bu pamuk ağaçları devasa şekilde bulunuyor. Ağaçta yetişen büyük pamuklar yerlere dökülüyor, toplanıyor ve temizlenerek yatak yorgan gibi eşyalarda kullanılıyor.

Okaliptüs ağacı da burada çok meşhur. Ancak çok sağlam bir ağaç olduğu için günümüzde ağaca rastlamıyor. Halk tarafından kesilmiş. Yine de etrafa çok güzel koku saçan okaliptüs ağaçlarını görebilirsiniz.

Zanzibar'ın keşfedilmeyi bekleyen sualtı canlıları

Baharat satıcılarını da her yerde görebilirsiniz burada. Herkesin büyük ilgisini çeken satıcılar bin bir çeşit baharatlarını tanıtarak satıyorlar.

Zanzibar'da doğanın içerisinde sizi karşılayacak olan bir diğer canlılar da 'Kızıl Maymunlar' oluyor. Nesli tükenmek üzere olan bu maymunlar dünya üzerindeki çeşitli maymun türlerinden sadece birisi. Burada ne muz ne de başka bir şey yiyerek besleniyorlar.Sadece özel bir bitkinin çiçeklerini yiyerek hayatlarını devam ettiriyorlar. Zanzibar'da etrafta bu maymunlara oldukça sık rastlayabilirsiniz. Onların doğası içerisinde yaşam alanı buldukları yer bu ada ülkesi.

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL