Afyonkarahisar'da gezilecek yerler: Akdağ Tabiat Parkı

Akdağ Tabiat Parkı Afyon'da gezilecek en güzel gezi rotalarından biri. Harika bir gezi adresi sunan tabiat parkı çevresinde farklı canlılar hayatlarını sürüyor. Yılkı atları ve şahinler bunlardan sadece bazıları.

Afyonkarahisar'da gezilecek yerler: Akdağ Tabiat Parkı
Afyonkarahisar'da gezilecek yerler: Akdağ Tabiat Parkı
GİRİŞ 31.10.2021 15:49 GÜNCELLEME 31.10.2021 15:49 KAYNAK HABER7

Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı çok güzel bir doğaya sahip. Muazzam manzaranın bulunduğu tabiat parkında sizleri karşılayan ilk ev sahipleri ise yılkı atları oluyor. Şahin ve daha nice yaban hayvanları ise burada yaşamlarını sürdürüyor. Yemyeşil bir doğası bulunan tabiat parkında kamp yapmak, ağaç evlerde konaklamak ve gölün tadını çıkartmak mümkün. Dünyayı Geziyorum ekibi de bu güzel gezi adresini böyle görüntülüyor. 

 

 

Afyonkarahisar'da tadını çıkartabileceğiniz Akdağ Tabiat Parkı Sandıklı ilçesinde bulunuyor. Yemyeşil doğanın içerisinde bulunan tabiat parkı çevresinde jeeple gezi yapmak mümkün. Gölün çevresi dümdüz ve çok güzel piknik alanları var. sosyal mesafenin de en iyi şekilde korunduğu bir yer. Tabiat parkının kalbi gölün bulunduğu nokta sayılabilir. 6 kilometrelik uzunluğa sahip olan göl çevresinde sadece çadır kampı değil karavan kampı da yapabilirsiniz. 

 

Telefonun dahi çekmediği tabiat parkında muhteşem güzellikteki yaban hayatının ve çevrenin tadını çıkartabilirsiniz. Çevrede kocaman bir şahin de görebilir yılkı atlarını da inceleyebilirsiniz. 

AFYON AKDAĞ TABİAT PARKI KAMP ALANI

Güzide gezi adresi harika manzarası ile büyülerken çevresindeki kamp alanları ile kendine çekiyor. Kamp yapmak için çevrede güzel mekanlar bulunduğu gibi çevrenin tadını çıkartarak güzel bir çadır kampı yapabilirsiniz. Aynı zamanda çevrede ağaç evler de bulunduğu için buralarda kalarak güzel bir güne uyanabilirsiniz. Karavan kampı için de uygun yerler olduğunu belirtelim. 

Tabiatın kalbinde İstanbul'a yakın kamp yerleri

AKDAĞ TABİAT PARKI RAKIM 

2500 metre rakıma sahip olan tabiat parkı tertemiz havası ile herkesi büyülüyor. Doğanın en güzel halini görebileceğiniz tabiat parkı Kocayayla'da bulunuyor. Sandıklı ilçesindeki park her yıl binlerce kişiyi misafir ediyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL