Dünyanın en güzel şehirleri: Türkiye'den bir şehir bu listede

Dünyayı gezen ve bunu kendine iş edinmiş kişiler en güzel şehirleri seçiyor. Birden fazla onlarca ülke ve şehir gören gezginlerin sıralamasına göre dünyadaki en güzel şehirler tüm kıtalarda bulunuyor.

Dünyanın en güzel şehirleri: Türkiye'den bir şehir bu listede
Dünyanın en güzel şehirleri: Türkiye'den bir şehir bu listede
GİRİŞ 31.10.2021 14:00 GÜNCELLEME 31.10.2021 14:00

Dünyada yüzlerce ülke ve binlerce şehir bulunuyor. Bu ülkelerin ev sahipliği yaptığı şehirler ise seyahat seven herkes tarafından büyük ilgi ve alaka ile karşılanıyor. Muhteşeme manzaralar ve gece ışıklandırmaları gezi severlerin dikkatini çekiyor. Dünyayı gezen kişilerin oluşturduğu bu listede dünyadaki en güzel şehirler yer alıyor. Türkiye'den de bir şehirin bulunduğu listedeki şehirleri keşfetmek ve buralara seyahat etmek için planınızı şimdiden yapabilirsiniz. 

 

 

İşte dünyanın en güzel manzarasına sahip muazzam şehirleri. 

 

 

Fransa/ Paris

Avrupa'nın en çok turist alan şehirlerinden biri Paris. Romantik bir güz tatili için tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla. Avrupa turunda mutlaka herkesin bir kez Eyfel Kulesi'ne gider. Burada bölgenin meşhur lezzetlerini de tadarak ara sokakları keşfetmek gezi severlerin mutlaka deneyimlediği şeyler arasında yer alıyor. 

ABD/ New York 

Kimine göre betonların sadece geceleri ışıl ışıl göründüğü bir yer olsa da New York herkesin hayalinde duran bir şehir. Bu yüzden seyahat seven herkes için en güzel şehirler arasında yer alıyor. Gündüz sadece bir beton yığını olan şehir gece olduğunda muazzam bir manzaraya bürünüyor. 

İngiltere/ Londra

Avrupa'da gezilen en güzel yerlerden biri de Londra. Muhteşem gezi noktaları bulunuyor ve herkesin büyük ölçüde keşfetmekten keyif aldığı bir şehir. Daha keşfedilecek çok güzel yerleri de var. Sadece tarihi yerleri değil doğal güzellikleri de öne çıkıyor Londra'nın.

İtalya/ Venedik

Salgının en yüksek seviyeye ulaştığı karantina dönemlerinde Venedik suları da havadan görüntülendi. Tertemiz bir su ve balıklar evine kavuşmuş gibiydi. Venedik'i en güzel şehir yapan ise işte binalar arasında tekneler ve kanolarla gezinti yapılan bu sular. Giden herkes burada mutlaka tur atıyor, en güzel tarihi yerlerini de gezmeyi ihmal etmiyor. 

Kanada/ Vancouver

Dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunan bir diğer şehir ise Vancouver oluyor. New York gibi burası da geceleri ışıltılı ve gösterişli bir manzaraya sahip. 

İspanya/ Barcelona

İspanya'nın en çok turist çeken şehirlerinden biri Barcelona. Harika doğal güzellikler sunan ve en güzel şehirler arasında olmayı da hak eden bir yer. Muhteşem gezi noktaları bulunduğu gibi keşfedecek çok adresi var. 

Güney Afrika/ Capetown

Güney Afrika'da en güzel gezi adreslerini bulabileceğiniz Capetown tamamen doğal güzelliklerle dolu bir şehir. Şehrin doğal gezi adreslerinde keşfedeceğiniz canlı türleri ise başka hiç bir ülkede gördüğünüze benzemeyecek. Ayrıca başka yerlerde bulunmayan bitki türlerini de bu şehirde görebilirsiniz. 

ABD/ San Francisco

Amerika'nın diğer şehirleri gibi gece ışıltısını en iyi sunan şehirlerden biri de San Francisco. Güzel gezi adresleri bulunan şehirde muhteşem manzaralar seyahat eden herkesi bekliyor. Doğal güzellikleri de şehrin en güzel şehirler listesinde yerini almasını sağlamış. 

Avustralya/ Sidney

Avustralya'nın keşfetmeye değer şehirlerinden biri Sidney. Harika bir görünüme sahip ve herkesin büyük ilgisini çeken şehir muhteşem manzaralarla fotoğraf çekilmek için ideal yerlerden.

İtalya/ Roma

Tarihi dokusu hiç değişmeyen ve kaybolmayan Roma dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alıyor. Gezi sever herkesin Avrupa'da özellikle de İtalya'da ilk duraklarından biri burası oluyor. Muhteşem tarihi yapılar ve farklı dönemlere ait izler bambaşka bir atmosfer sunuyor. 

Singapur

Gerçekten doğal güzellikleri ile öne çıkan nadir şehirlerden biri burası. Muhteşem bir doğal güzellik ve keşfetmeyi bekleyen binlerce canlı ve bitki türü Singapur'da yer alıyor. ayrıca tarihi dokusu da bir hayli zengin. Bu sebeple dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunmasına şaşırmamak gerekiyor. 

Portekiz/ Lizbon

Doğal güzelliklerini ve tarihi dokusunu keşfedebileceğiniz güzel şehirlerden biri de Lizbon. Ticaretin en kilit şehirlerinden biri olması sebebiyle burada zengin bir kültür tarihi yer alıyor. 

Hollanda/ Amsterdam

Avrupa'da gezilecek ve keşfedilecek ender güzel şehirlerden biri de Amsterdam. Herkesin büyük ilgisini çekiyor. Gündüz ayrı gece ayrı keşif noktaları bulunan şehir sonbaharda apayrı bir güzelliğe bürünmesiyle biliniyor.  

Çekya/ Prag

Sonbaharın en güzel adreslerinden biri olan Prag da aşıklar şehri olarak adlandırılsa yanlış olmaz. Prag muhteşem bir gezi adresi. Doğal ve tarihi doku burada da sonuna kadar en iyi şekilde korunmuş. Eylül ve Ekim aylarında dünyadan birçok kişiyi kendine çeken şehirde yağmurda ıslanmak bile apayrı güzel bir deneyim. 

Brezilya/ Rio De Janeiro

Sahilleri ve tatil yerleri ile öne çıkan Rio De Janerio mutlaka gezilmesi gereken şehirlerden biri. Lüks ve ihtişamın yanı sıra denizin sonsuz güzelliği de burada ön plana çıkıyor. 

Macaristan/ Budapeşte

Budapeşte aynı Prag gibi daha çok sonbahar aylarında keşfedilen şehirlerden biri. Harika gezi adresleri bulunan şehirde doğal güzellikler muhteşem kareler çıkartmak için ideal. Ayrıca burada Osmanlı İmparatorluğu izlerine ait eserleri de görebilirsiniz. 

Japonya/ Tokyo

Gece hayatının en iyi aktığı yerlerden biri Tokyo. Gündüz yüksek gökdelenler arasında kalan yaşam gece odluğunda ise ışıltılı ve ihtişamlı olarak göze çarpıyor. Herkesi ışıltısıyla büyüleyen Tokyo en güzel şehirler içerisinde olmayı hak ediyor. 

Avusturya/ Viyana

Tarihi dokusuyla öne çıkan bir başka şehir ise Viyana. Muhteşem mimari örnekleri görebilir ve ilham kaynağı olarak kullanabilirsiniz. Buradaki kilise ve diğer tarihi yapıların geçmişi yüzyıllar öncesine dayanıyor. 

Türkiye/ İstanbul

Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul bütün şehirlerin aksine tarihi ve doğasıyla öne çıkarken Boğaz manzarası ile de herkesi büyülüyor. Herkesin fotoğraf karelerine Boğaz manzarası, camileri ve Ayasofya Camii ile giren şehrimiz gezi severlerin seçtiği bu listede olmayı sonuna kadar hak ediyor. 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL