Afyon 'Oyuncak Müzesi' tarihi bir çamaşırhane

Oyuncak Müzesi bizlere eski yaşantımızın hatırlatmasını yapıyor. Çocukluğumuzdan kalan ve ahşaptan yapılan tüm oyuncaklar Afyon Oyuncak Müzesi'nde bulunuyor. Tarihi bir çamaşırhane restore edilerek müzeye çevrilmiş. Çok eskilerde kullanılan yürüteçler, kız ve erkek çocuklarının oyuncakları ve daha nice malzeme ziyaretçilere burada sunuluyor.

Afyon 'Oyuncak Müzesi' tarihi bir çamaşırhane
Afyon 'Oyuncak Müzesi' tarihi bir çamaşırhane
GİRİŞ 07.09.2020 17:25 GÜNCELLEME 07.09.2020 17:25 KAYNAK HABER7

Afyon'da gezilecek yerler içerisinde tarihi bir yapı bulunuyor. Çok eski zamanlardan kalan çamaşırhanede tokaçlar ve çamaşırları yıkama taşları da bulunuyor. Ancak bu çamaşırhaneyi öne çıkaran detaylar oyuncaklar. Onlarca sene öncesinden kalan oyuncaklar daha çok ahşap olarak bulunuyor ve her döneme ait kullanılan oyuncakları görmek mümkün.  

 

 

Yeni yürümeye başlayan çocukların kullandığı yürüteçleri burada görebilirsiniz. Bu yürüteçler ahşaptan yapılmış ve günümüzde de kullanılıyor. Satın almak isteyen kişiler burada gösterilen ahşap yürüteçlerden alabilirler. Farklı modellerde yürüteçler bulunuyor ve hepsi de ahşap malzeme kullanılarak yapılmış.  

 

 

Afyon Oyuncak Müzesi'nde bulunan oyuncaklar genel olarak ahşap malzemeden yapılmış. Dönemine göre değişen oyuncak ürünleri farklı malzemelerden yapılmış. Dokuz taş ve üç taş denilen oyunlar da bulunuyor. Yokluk zamanında kendi kendilerine oyun icat eden çocuklar bu etkinliklerle gelişimlerini tamamlamış hem de çok eğlenmişler.  

AFYON OYUNCAK MÜZESİ NEREDE?

Afyon Sandıklı'da bulunuyor tarihi çamaşırhane. Yeniden restore ediliyor ve çamaşırhane hem ayakta tutuluyor hem de çocukların ilgisini çekecek güzel detaylarla dolduruluyor. Kültürel ürünler dizilmiş müzeye. Hepsi de bizim kültürümüzün bir dönem parçası olmuş.  

SANDIKLI ULU CAMİİ

Oyuncak müzesinin hemen yanında ise tarihi bir cami bulunuyor. 1309 yılından kalma Ulu Camii yanında ise iki tane oyuk var. Sadaka oyuğu olarak biliniyor. Buraya isteyen kişiler para bırakıyor ve ihtiyacı olanlar ise alıyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları 

Youtube: esirgenc

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor

Facebook: dunyayigeziyorum

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL