Denizli'de gezilecek yerler: Işıklı (Çivril) Gölü

Işıklı Gölü diğer bir adı ile Çivril Gölü harika bir gezi adresi. Burada yer alan nilüferler ise gölde en çok merak edilen detay. Işıklı Gölü nerede, nasıl gidilir detaylardan öğrenerek ziyaret edebilirsiniz.

GİRİŞ 30.09.2021 11:38 GÜNCELLEME 30.09.2021 11:39 KAYNAK HABER7
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Işıklı Gölü son zamanlarda herkesin mutlaka görmek istediği yerlerden biri oldu. Gezi adresi içerisinde kamp yapmak için ideal yerler bulunduğu gibi göl içerisindeki tekne gezintileri de bir hayli popüler. Gölde su yüzeyi alabildiğine nilüfer çiçekleri ile kaplı. Sabah erken saatlerde açan çiçekler gün sonuna kadar tamamen kapanmış oluyor. Işıklı Gölü diğer bir adı ile Çivril Gölü herkesin merak ettiği bir yer oluyor. Göle dair tüm detaylarda göze çarpan konu ise sonsuz yeşilliği. 

 

 

IŞIKLI (ÇİVRİL) GÖLÜ 

Doğal yaşamı ile dikkat çeken göl çevresinde binlerce canlıya yaşam alanı sunuyor. Denizli'de gezilecek yerler içerisindeki göl çok güzel kuşların yaşam alanı aynı zamanda. Kuş cenneti diyebiliriz. Sazlıklar üzerinde kuşlar çeşit çeşit yaşam sürüyor. Göçmen kuşların da uğrak yerlerinden biri aynı zamanda. Sebebi ise tatlı su kaynağı olması. 

 

 

Göl aynı zamanda su üzerindeki nilüfer yaprakları ile de ünlü. Sosyal medyada en çok beğenilen videolar arasında gölde yapılan tekne gezintileri yer alıyor. Sazlıklar arasında nilüfer çiçekleri içerisinde çok keyifli bir gezinti yapabilirsiniz. Tekne gezintisi Işıklı Gölü'ne geldiklerinde her yerli yabancı turistin mutlaka katıldığı aktivite. 

Diğer bir adı 'Lotus çiçeği' olan nilüferler burada beyaz olarak bulunuyor. Diğer yerlerde ise sarı ya da mor renklerde görebilirsiniz. 

IŞIKLI (ÇİVRİL) GÖLÜ KAMP ALANI

Eğer çevredeki doğayı bırakmak istemezseniz burada kamp kurma alanlarını tercih edebilirsiniz. Çok güzel ve doğanın kalbinde bir yer olduğu için güzel vakit geçireceksiniz. Kuşların sesiyle güzel bir gün başlayacak olmanız da mümkün. Piknik yapmak için ateş yakabilirsiniz. Ancak çevreye zarar vermediğinizden emin olarak çöplerinizi de toplamayı unutmayın. 

Kamp alanında çok güzel doğa içerisinde yürüyüş yerleri de bulunuyor. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Kamp alanlarının ücretsiz olduğu bilgisini de ekleyelim. 

IŞIKLI (ÇİVRİL) GÖLÜ NEREDE?

Işıklı (Çivril) Gölü Denizli'nin Çivril ilçesinde geniş bir düzlükte bulunuyor. Çivril ovasında yer alan göl ulaşım açısından da kolay bir noktada bulunduğu için çok tercih ediliyor. Düz bir alan ve doğanın sonsuz nimetleri burada görülebiliyor. 

IŞIKLI (ÇİVRİL) GÖLÜ'NE NASIL GİDİLİR?

Denizli Ankara karayolu takip edilerek 30 kilometre gelebilirsiniz. Ancak Kaklık Mahallesi'ne ulaştığınızda yolunuz devam edecek. Denizli Uşak yoluna girip 60 kilometre daha devam etmeniz gerekecek. Çivril'e ulaştığınızda göle de yakınlaşmış olacaksınız. Buradan 17 kilometre daha yol gittiğinizde artık göle ulaşmış olacaksınız. Özel araç olmadan bölgeye ulaşmak zor. O yüzden yol tabelalarını takip ederek aracınızla ulaşım sağlamanızda fayda var. 

Işıklı Göl'e ulaşırken Kaklık Mahallesi'nden geçeceksiniz. Burada yer alan Kaklık Mağarası'nı gezmeden geçmeyin. Harika bir doğal oluşuma burada şahit olacaksınız. 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

 

 

YORUMLAR 2
  • Sergül şerbetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Doga harikası doyumsuz kayık gezisi burayı gördügüm için çok şanslıyım Sadece haziran ayında görülebilen Nilüfer çiçeklerini yakından görmek müthiş zevkli tavsiye ediyorum
    Cevapla
  • MELTEM 2 yıl önce Şikayet Et
    temuz orrtalarında da görebiliyor muyuz çiçekleri acaba bilginiz var mı
    Cevapla