Dalaman'da günbatımı burada izleniyor: Kocagöl

Kocagöl Dalaman'da gün batımı izlemek için en ideal adreslerden biri. Harika bir gezi noktası ve doğası da dinlendirici. Bölgeye gidenlerin mutlaka ziyaret ettiği yerde yıllarca saklanmaya değer anılar biriktiriliyor.

GİRİŞ 08.09.2021 13:48 GÜNCELLEME 08.09.2021 13:48

Kocagöl harika bir gezi adresi. Aynı zamanda romantik gün batımı izlemek için keyifli bir adres. Buraya yolu düşenler çevreyi gezip çok güzel fotoğraflar çekiyor ancak gün batımını da izlemeden dönmüyor. Birbirinden güzel kareler elde etmek hem de keyifli bir akşam geçirmek isterseniz yolunuz buraya düştüğünde mutlaka Kocagöl'ü de ziyaret edin. 

Dalaman, Kocagöl

Dalaman'da seyahat ettiğiniz sürece yolunuza çok güzel manzaralar çıkacaktır. Doğal güzellikler ise sayısız. Doğası, manzarası, denizi derken ormanların arasında Kocagöl de çıkıyor karşınıza. Önceden bir lagün olan bu yer zaman içerisinde alüvyonların taşınmasıyla kapanmış. Yine de Akdeniz ile bir bağlantısı var. Bölgenin en güzel noktalarından biri. Harika bir gezi adresi. Çünkü gün batımında eşsiz güzellikte kareler çıkıyor ortaya. 

Göl ortasında çok güzel bir de adacık var. Bu da göle güzel bir görünüm katıyor. Sadece gün batımında değil, günün her saatinde harika bir manzara bulunuyor burada. Suya yansıyan görüntü  de dinlendirici. Gölün suyu sulama faaliyetinde kullanılmıyor. Sebebi ise yukarıda belirtildiği gibi Akdeniz ile bağlantısı olması sebebiyle ne tatlı olmaması. Tuzlu değil ancak tatlı olduğu da söylenmiyor. Bu sebeple bölgede sulama amaçlı bu su kullanılmıyor. 

KOCAGÖL NEREDE?

Kocagöl Muğla Dalamanda yer almaktadır. Buraya özel araçla ulaşım sağlandığı için gitmesi meşakkatli olsa da gittiğinizde keşfedeceğiniz doğa çok güzel. Dalaman'ın sayısız güzelliklerinden biri olan yer ziyaretçilerin odak yeri. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL