Akkaya Kanyonu'nda dağlar göle böyle yansıyor (Gizli Vadi)

Dalaman'da Gizli Vadi olarak da bilinen Akkaya Kanyonu muhteşem gezi adreslerinden sadece birisi. Dağlardaki muhteşem doğa kanyonda bulunan suya çok güzel yansıyor. Görmeye değer gezi adresi herkesi kendine hayran bırakıyor.

GİRİŞ 20.08.2021 09:36 GÜNCELLEME 20.08.2021 09:37 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Haber7/ Menekşe Gümüş Yılmaz

Dalaman yemyeşil doğası, eşsiz güzellikteki tabiatı ile gezilecek yerler listesinin en üstünde yer alıyor. Akkaya Vadisi diğer bir adı Gizli Vadi herkesin görmek istediği bir yer. Fotoğrafını gören herkesin mutlaka gitmek isteyeceği aynı zamanda da çevresini keşfetmek isteyeceği güzide gezi adresi. Akkaya Vadisi kimselerin bilmediği çok gizli bir yermiş. Bu sebeple de buraya 'Gizli Vadi' ismi verilmiş.  Türkiye'deki kanyonlar içerisinde görmeye değer bir yer burası.

AKKAYA KANYONU (GİZLİ VADİ)

Vadiyi çevreleyen yüksek tepelerden birinden manzaranın harka görüntüsünü izleyebilirsiniz. Deniz seviyesinden 250- 300 metre kadar yüksek noktalar var. Her taraf zeytin ağacı, defne ağacı, çam ağacı ile kaplı. Vadide aynı ismin taşıyan harika göl bulunuyor. Bütün canlı yaşamı da bu göl çevresinde akıyor.  

Akkaya Vadisi

GİZLİ VADİ ÇEVRESİNDE KONAKLAMA

Vadinin kenarında bir de lüks villalar bulunuyor. Harika görünüme sahip villalar tatilciler tarafından kiralanabiliyor. İsteyen satın alabilir bu villaları. Ancak kiralık villa daha çok bulunuyor Gizli Vadide.  

Gizli Vadi çevresini gezdikçe harika detaylara rastlıyorsunuz. Yemyeşil doğa içerisinde yürüyerek güzel bir şelaleye ulaşabilirsiniz. Kendine en doğal şekilde yol bulmuş şelaleler var. Suyun tertemiz olması da vadinin saklı gizli olmasını ortaya koyan diğer detay.  

GİZLİ VADİ'DEKİ AT ÇİFTLİĞİ

Akkaya Vadisi'nde aynı zamanda at çiftliği bulunuyor. Burada atlara binerek güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Profesyonel olmaya gerek yok. Eğitmenler çok emniyetli şekilde her yaştan kişiyi ata bindiriyor. Çocuklar bu aktiviteye bayılıyor. Çok eğlenerek at biniyor ve keyifli bir gezi yapıyorlar.  

Akkaya ( Gizli ) Vadisi

AKKAYA KANYONU TEKNE TURU

Gizli Vadi'de gölü tekne turuyla da gezmek mümkün. Çok güzel bir görünümü var. Dağlar arasından giden göl yolu sizlere bu dağların yansımasını en güzel şekilde gösteriyor. Kafanızı kaldırdığınızda muhteşem bir görüntü karşılıyor sizi. Dağlar tüm heybetiyle yükseliyor. Göl içinde balıkçılık yapanlar da var. Balık yetiştiriciliği de görülüyor. Aynı zamanda göl farklı canlıların da yaşam alanı. Vadide ise domuz, eşek gibi diğer canlılar sizi selamlıyor. Muhteşem bir doğa ve görmeye değer canlı yaşamı bulunuyor Gizli Vadide.  

Vadide endemik bitkilerin sayısı bir hayli fazla. Başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz farklı türde bitkileri burada görebilirsiniz. Biraz gittiğinizde göl kenarında salıncak da bulunuyor. Burada gölün üzerine doğru süzülerek sallanabilirsiniz. Harika anılar birikiyor burada.  

Göl çevresinde gezerken kuş yuvasına rastlıyorsunuz. Kuş yuvası insanların çıkabildiği yüksek bir nokta. Burada semaver çayı içebiliyor, kahvaltı yaparak enerji depolayabilirsiniz. Harika gezi böyle devam ediyor. Vadinin ve yeşil tabiatın keyfini sonuna kadar çıkartabileceğiniz bir yer. 

YORUMLAR 1
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi millet hemen gidelim ve orayı da batıralım,
    Cevapla