Lüks yat ve teknelerin masmavi demir limanı: Bedri Rahmi koyu

Dalaman'da yer alan sayısız koydan biri olan Bedri Rahmi Koyu her mevsim misafirlerini ağırlayan güzide bir yer. El değmemiş tabiatı ve tertemiz denizi ile herkesi dinlendiren koy lüks tekne ve yatların demir attığı bir nokta.

GİRİŞ 06.09.2021 11:52 GÜNCELLEME 06.09.2021 11:52 KAYNAK HABER7

Haber7/ Menekşe Gümüş Yılmaz

Ülkemizdeki koylar dünyaya ün salmış, eşsiz güzellikte ve el değmemiş bir doğaya sahip. Herkes burada bulunan manzara ve doğa için binlerce kilometre yolu aşarak geliyor. İnsanı sonuna kadar dinlendiren gezi noktası bakir kaldığı gibi korunmaya ve aynı güzelliğini sürdürmeye devam ediyor. Masmavi denizdeki su tertemiz, her mevsim girip yüzmeye müsait sıcaklıkta. Şubat ayında dahi bölgedeki su sıcaklığı 20 derece üzerinde oluyor. Bu sebeple de her mevsim koylar teknelerle dolu oluyor. Koyda küçük bir iskele bulunuyor. Ancak bu iskelenin olduğu yer çok sığ olduğundan tekneler çok yavaş yaklaşıyor. 

Dalaman Bedri Rahmi Koyu

Teknelerin demir attığı ve günlerce gitmediği yerlerden biri Bedri Rahmi Koyu öncelerde 'Taşkaya Koyu' olarak biliniyormuş. Ancak resim sanatçısı Bedri Rahmi'nin yaptığı resimden sonra adı değişmiş.  Koy adını bu ressamdan alıyor. Ünlü resim sanatçısı Bedri Rahmi bu koyda bir taşa balık resmini çizmiş.

Bedri Rahmi Koyu kaya resmiAncak balık resmi içinde onlarca detay gizli. Bütüne baktığınızda balık görünüyor ancak detaya girdiğinizde farklılıkları görebiliyorsunuz. Koyun bütün olarak güzel görünümünün yanı sıra içini gezerken nice güzelliklerle karşılaşacağınızı temsil ediyor gibi görünüyor bu balık resmi. Resim sanatçısının bu çalışması koyda özel bir detay olarak bulunuyor. Bu sebeple koya 'Bedri Rahmi Koyu' ismi verilmiş. Balık resminin yanında büyük bir kaya bulunuyor. Buradaki kayanın üzerinde de seramikler ve cam mozaikler yer alıyor. Bu detaylarda koyda görmeye değer diğer unsurlar. 

Onlarca güzel koydan biri olan Bedri Rahmi Koyu Dalaman'da yer alan koylar içerisinde görmeye değer manzaralar sunan özel bir yer. Adeta 'koylar cenneti' olan Dalaman'da bir tekne turuyla bu koyları gezebilirsiniz. 

Dalaman Koyları saymakla bitmiyor. Bölgeye giden turistlerin tatillerini büyük ölçüde geçirdiği koyların her birinde farklı bir güzellik bulunuyor. Fotoğraf arşivinizi doldurabileceğiniz manzaralarla bezeli bu geziye hazırlıklı olun. 

Bedri Rahmi Koyu'nun derinliklerinde Lykia uygarlığının Göcek kıyılarındaki üç yerleşim merkezinden biri olan Krya’nın kalıntıları bulunmaktadır. Buraya tırmanmak biraz zor olsa da bu noktadan koy manzarası bir başka güzeldir. 

BEDRİ RAHMİ KOYU'NA NASIL GİDİLİR?

Bedri Rahmi Koyu'na gitmek için illa tekne sahibi olmanıza gerek yok. Koya günübirlik uğrayan 12 adalar tekne turları bulunuyor. Bedri Rahmi Koyu'na araçla gidilir mi? Diğer Dalaman Koyları'nın aksine buraya kara yolundan ulaşım var. Ancak 400 metre kala bariyerler ile çevrelenmiş. Muhteşem denizi de keşfetmeniz için deniz yolu gitmek daha iyi bir seçenek olacaktır. 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL