Delta Plajı'nda dağlardan gelen akarsularda yüzme fırsatı

Delta Plajı Köyceğiz'in merkezinde bulunuyor. Tertemiz kumları ve masmavi sularıyla her tatilcinin tercih ettiği adres dinlenmek için muhteşem bir adres.

GİRİŞ 22.09.2021 12:03 GÜNCELLEME 22.09.2021 12:03

Delta Plajı tertemiz kumlara ve sulara sahip. Köyceğiz’deki denize girilecek birbirinden güzel plajlardan sadece birisi. Merkezde bulunan plaj diğerleri gibi yazları kalabalık oluyor. Ege deniziyle birleşen suların yarısı tatlı yarısı ise tuzlu. Köyceğiz'deki plajların suları genelde böyle. Delta Plajı manzarasında ise Çav Dağları görülüyor. Muğla'nın en yüksek ikinci dağları da bu manzarada yer alıyor. Dağların tepesinde kar bulunurken plajda ise her mevsim yaz yaşanıyor. Kışı yaşamak isteyen herkes de bu dağların zirvelerine çıkıyor.  

Dört mevsim birden yaşanıyor Köyceğiz'de. Olağanüstü güzel bir gezi adresi burası. Deniz, kültür, doğası hepsi iç içe geçmiş Köyceğiz'de. Deniz tadında göl havası almak isteyen herkes tercih ediyor burayı. Köyceğiz Gölü plajları içerisinde tatilcilerin en çok tercih ettiği Delta Plajı ise hem temiz hem de keyfini yaşayabileceğiniz sulara sahip.  

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NDE YÜZÜLÜR MÜ? 

Köyceğiz Gölü tatilcilerin en çok akın ettiği tatil yerlerinden biri. Denize bağlantısı olan gölün suyu da hem tatlı hem de tuzlu. Birbirinden güzel plajları da bulunduğu için burada her mevsim su sıcaklığı yüzmek için uygun.  

Köyceğiz Gölü dağlardan gelen sularla besleniyor. Buradan Dalyan kanalına doğru ilerliyor ve denizle buluşuyor. Bu sebeple de göl mü deniz mi herkesin görünümü ve suyu itibariyle ayrım yapamadığı bir yerdir. Göl suyu bu bağlantı sayesinde tuzludur. Bazı yerlerde ise tatlı gelir. Tatlı ve tuzlu suyu birbirinden ayıran bir lagün bulunur. Bu lagün kefal balıklarının yumurtlama alanıdır. Bölge için çok önemli olduğundan koruma altında bulunuyor.  

KÖYCEĞİZ GÖLÜ PLAJLARI  
 

Delta Plajı gölün en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Burada su sıcaklığı her mevsim girilebilir derecededir. Kışın da girilebilecek kadar ılık olan suyu keyif yapmak için idealdir. Köyceğiz'de girilebilir bir başka yer ise Ekinci Köyünde yer alan koydur. Ekinci Koyu'nda çok güzel kumlar bulunmaktadır. Yüzmek için ideal olan bu yerde muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Pembemsi kumları da görmeye değerdir. Türkiye'de farklı bir gezi adresi olarak karşımıza çıkıyor burası da.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL