Milas'ın nazar boncuğu Denizcik Gölü

Milas'ta gezilecek en güzel yerlerden biri olan Denizcik Gölü görünümüyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Nazar boncuğu görünümündeki krater gölü görmeye değer detaylarla dolu.

GİRİŞ 23.11.2021 12:43 GÜNCELLEME 23.11.2021 12:43 KAYNAK HABER7

Denizcik Gölü Milas'ta yer alan güzide gezi adreslerimizden biri. Muhteşem bir görünüme sahip olan göl adeta Milas'ın nazar boncuğu gibi. Herkesi kendine hayran bırakan göl çevresinde de çok farklı canlı yaşamı gözleniyor.  

Bölgede kamp yaparak güzel bir sabaha uyanmak mümkün. Doğanın tadını sonuna kadar çıkartabileceğiniz gölde çevreyi de keşfedebilirsiniz.  

Beçin Platosu üzerinde yer alan Denizcik Gölü krater yapıya sahip. Burada çevre köylerden gelen halk piknik yaparak doğanın tadını çıkartır. Başka illerden gelen turistler ise kamp yaparak sabah gözlerini gölün güzel manzarasına ve doğasına açar. Denizcik Gölü 4 kilometre alana konumlanmış. Geniş bir alana sahip olması sebebiyle de fotoğraf çekimi, piknik ve yürüyüş gibi aktiviteler için oldukça uygun.  

Milas'ın yemyeşil ormanları arasındaki Denizcik Gölü harika bir manzaraya sahip. Beçin Platosunda yer alan krater gölü çevresinde tamamen ormanlar bulunuyor. Tertemiz suyu var. Derinliği ise en fazla 28 metre olarak ölçülmüş. Zeytin ağaçlarının çevrelediği gölde dinlenmek garanti. Sadece zeytin ağaçları değil çam ağaçları da Denizcik Gölü çevresinde bulunuyor. Tertemiz bir suya sahip olduğu gibi oksijeni bol tertemiz sulara da sahip. 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL