Huser Yaylası'nın muhteşem sis denizi

Rize'de gezilecek muhteşem manzaraya sahip yerlerden biri Huser Yaylası. Meşhur sis denizi fotoğraf çekilecek en güzel yerlerden biri olmakla beraber sis denizi üzerinde süzülen salıncaklar da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

GİRİŞ 18.12.2021 09:58 GÜNCELLEME 18.12.2021 09:58 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Huser Yaylası muhteşem bir manzara sunuyor. Ziyaretçiler buraya zorlu yollardan geçerek gelse de muhteşem sis denizi üzerinde süzülen salıncaklarda süzülerek unutulmaz anlar yaşayabiliyor. Kaçkar Dağları'na karşı yükselen yayla son zamanların popüler gezi rotalarından biri. Herkesi hayran bırakan sis denizi fotoğrafçıların ilgi odağı konumunda. Sosyal medyada ilgi gören bu kareler fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi seven herkesi Huser Yaylası'na çekiyor. 

HUSER YAYLASI 

Çamlıhemşin'de bulunan Huser Yaylası son zamanların en popüler gezi yerlerinden biri. 2328 rakımda olan yaylada 45-50 arası hane bulunuyor. Zorlu yollardan ulaşılan Huser Yaylası sunduğu manzara ile herkesi hayran bırakıyor. Gidiş yolundaki zorlukları manzarayı gördüğünüzde unutmanız mümkün. 

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan yayla her mevsim yüzlerce turist ağırlıyor. Turizm açısından büyük bir potansiyel olan yaylada fotoğraf çekilecek birçok nokta bulunuyor. Her geçen gün kendiliğinden  büyüyen turizm potansiyeline sahip yayla kış aylarında dahi kalabalık oluyor. günübirlik gezi turlarıyla gelinen yaylada yerli ve yabancı turistler sis denizini fotoğraflıyor, salıncakta video çekiyor, sis denizine karşı duran teknede fotoğraf çekiniyor. 

HUSER YAYLASI'NA ARABAYLA GİDİLİR Mİ?

Dünyayı Geziyorum ekibinin Huser Yaylası'na gidiş macerası bir hayli heyecanlı oluyor. Buradan anlaşıldığı üzere 4x4 jeeplerle gitmek daha kolay oluyor. Özel aracınızın araziye uyumu iyiyse siz de yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ancak normal otomobillerle yaylaya çıkmak bir hayli zor. Yolda kalma durumunuz olabilir. 

Günübirlik gezi turlarını tercih edebilir ya da jeep gibi yüksek arabanız varsa kendi aracınızla yaylaya ulaşabilirsiniz. 

HUSER YAYLASI NE ZAMAN SİS DENİZİ OLUYOR?

Sosyal medyada sis denizi fotoğraflarıyla popüler hale gelen yaylada sis bulutlarını yakalamak tamamen şansa kalıyor. hava muhalefeti birden değiştiğinde sis bulutları yaylayı terk ederken bazen de şartlar bir araya gelip burada yorgan gibi serilen sis bulutlarını sizlere gösteriyor. Her daim sis denizini görmek mümkün ama en yoğun olduğu zamanların neye bağlı olduğu henüz bilinmiyor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 1
  • İstanbullu 2 ay önce Şikayet Et
    çok güzel
    Cevapla