Fransa'nın masallar köyü Colmar'da gezilecek yerler

Fransa'nın minik kasabası Colmar, Orta Çağ'dan kalma rengarenk evleri, dar sokaklarıyla adeta bir masal diyarı. Bu masal diyarı, özellikle yeni yıl yaklaşırken giyindiği ışıklı kostümüyle büyüleyici bir havaya bürünüyor.

Fransa'nın masallar köyü Colmar'da gezilecek yerler
Fransa'nın masallar köyü Colmar'da gezilecek yerler
GİRİŞ 17.12.2021 17:19 GÜNCELLEME 17.12.2021 17:19

Fransa'nın Orta Çağ'dan bugüne çok iyi korunmuş kasabası Colmar, rengarenk evleriyle şeker hamurundan yapılmış masal köyüne benziyor. Bozulmamış mimarisi, Arnavut kaldırımlı sokakları, kanalları birbirine bağlayan eski köprüleri ve capcanlı atmosferiyle görenlerin ayrılmak istemediği Colmar, sizleri bu dünyadan alıp harikalar diyarına götürüyor.

Colmar'ın bulunduğu Fransa'nın gizli cenneti olarak adlandırılan Alsace bölgesi, geçmişte Almanya'nın da etkisinde kalmış dolayısıyla Fransız kültürü kadar Alman kültürünü de barındırmaktadır. Hatta kasabada Almanca yoğun olarak konuşulan dillerdendir. 

Bu rüyalar kasabasının hiçbir köşesini atlamadan gezmek istiyorsanız Colmar gezi rehberi yazımızı okumadan yola çıkmayın. 

COLMAR'DA GEZİLECEK YERLER

Petite Venise

Kanallarıyla ünlü Venedik'in minyatürü diyebileceğimiz Petite Venise ya da bir diğer adı Le Petite Venice, Colmar'ın rengarenk yaşamına adım atacağınız ilk rota olarak karşınıza çıkıyor. Kanallarla birbirine bağlanan sokaklarda karşınıza çıkan kurabiyeden evler, pastel renklerle bezenmiş konaklar ve otantik köprüler, sizi muhteşem manzaralarla buluşturuyor. Ulaşımın teknelerle sağlandığı bu şirin kasabada bot turlarına katılarak rehber eşliğinde daha detaylı bilgilenebilirsiniz.

Colmar Old Town

Colmar'ın en eski şehir merkezi olan Old Town, kasabanın mutlaka görmeniz gereken yerlerden birkaç tanesine yer veren, attığınız her adımda tebessüm ettirecek küçük dükkanlarla dolu bir yer. Sevimli bir çizgi film karakterine dönüşeceğiniz Old Town'da  en ünlü yapılardan biri, Kafalar evi denilen Maison De Tetes'e uğrayıp restoranında öğle yemeği yiyebilirsiniz. Bu yapıyı ünlü yapan ise binanın dış cephesini süsleyen farklı mimiklerdeki kafa büstleri, maskelerdir. 

Colmar Old Town'un sevimli mimarisi arasında daha renksiz ve kasvetli yapısıyla dikkat çeken St Martin Kilisesi'ni de ziyaret ederek 130 yıl süren yapım aşaması ve tarihi hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Dericiler Sokağı (Tanner's District)

Adından anlaşıldığı gibi bir zamanlar deri zanaati ile ilgilenenlerin ikamet ettiği bu sokakta dericiler hem yaşayıp hem de evlerinin bir katında deri işliyorlarmış. Restore edilip şimdilerde yalnızca turistik bir sokak olarak kullanılan Tanner's District, Colmar'ın tüm sokakları gibi göz kamaştıran bir sokak mimarisine sahip.

Colmar Yılbaşı Pazarı

Yılın her dönemi güzel olan Colmar, yeni yıl yaklaştığı zaman daha bir güzel oluyor. Çünkü Avrupa'nın her yerini saran yılbaşı hazırlıkları Colmar'da da renkli bir şekilde yaşanıyor. Sokaklarda kurulan yılbaşı pazarlarında hem eğlencelere katılabilir hem de Colmar'ın geleneksel yiyeceklerini yerel satıcılardan alabilirsiniz. Colmar, yeni yıl dönemlerinde büründüğü havasıyla tüm dünyanın ilgisini çeken cazibe merkezi haline dönüşüyor. Eğer yeni yıl arifesinde Colmar'a gidecekseniz kalabalığı da göze almanız gerekecek. 

COLMAR'A NE ZAMAN GİDİLİR?

Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Colmar, bahar aylarında çiçeklerin açtığı dönemler daha da göz alıcı bir hale geliyor. Colmar'ın turistik bir bölge olmasından dolayı sessiz sakin sokaklar bulmak neredeyse imkansız. Bu nedenle Colmar'a gideceğiniz tarihi, turist yoğunluğuna göre değerlendirmek yerine en eğlenceli olduğu dönemlerde gitmeyi tercih etmelisiniz. Bize göre bembeyaz karla kaplanmış sokakların parıltı ışıklarla süslendiği aralık ayı, Colmar'ı ziyaret etmek için en iyi zaman dilimi. Bu zamanda çektiğiniz fotoğraflarla sosyal medyada kesinlikle çok popüler olacaksınız.

COLMAR'DA NE YENİR?

Avrupa kültüründe çokça tüketilen hamur işleri, Colmar'da da karşınıza bol bol çıkacak. Harikalar diyarından fırlamış görünen sevimli pastanelerde onlarca çeşit pasta ve kurabiyeyi görünce kendinize hakim olamayacak ve hepsini yemek isteyeceksiniz. Colmar'ın en meşhur lezzeti Kukelhopf keki, üstünde toz şeker, üzüm, badem bulunan sıradan bir kek gibi görünse de herkesin bayılarak yediği bir lezzet. 

İtalyan pizzasından farklı olarak Fransız kreması, soğan, peynir ve pastırmayla  hazırlanan Tarte flambee, tercih edebileceğiniz yemekler arasında bulunuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL