AÖL sınavları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Öğretim Lisesi ek sınav sonuç tarihi...

AÖL ek sınavlar 29 Ağustos tarihinde sona erdi. Online olarak düzenlenen sınava katılan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri sınav sonuç tarihlerini gündemine aldı. Başarısız oldukları, ortalama yükseltmek istedikleri dersler için sınavlara katılan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığından yapılacak açıklamaya kilitlendi. Sınav sonuçları AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulanacak. Peki AÖL sınavları ne zaman açıklanacak?

AÖL sınavları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Öğretim Lisesi ek sınav sonuç tarihi...
AÖL sınavları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Öğretim Lisesi ek sınav sonuç tarihi...
GİRİŞ 30.08.2021 11:38 GÜNCELLEME 30.08.2021 11:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL ek sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş dönemi başladı. Açıktan eğitim alarak lise diploması sahibi olmak isteyenler 2020-2021 eğitim öğretim yılında başarısız oldukları sorumlu dersleri verebilmek için ek sınavlara katıldı. Ülke genelinde yaşanan sel ve yangın nedeniyle kayıt yenileme yapan ancak sınava katılamayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı ek sınav süresini uzattı. Sınavların sona ermesi  nedeniyle gözler MEB'den yapılacak sonuç açıklamasına kilitlendi. Açık Öğretim Lisesinde ders geçme notu 45 olarak belirlendi. İnternet üzerinden yapılan sınavlara katılan öğrenciler en az 9 soruya doğru yanıt vermeleri durumunda başarılı sayılacak. Peki 2021 AÖL sınav sonuçları nereden sorgulanır? İşte ek sınavlara ilişkin tüm bilgiler...

AÖL EK  Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Normal şartlar altında 20 Ağustos'ta sona eren ek sınavların 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyordu. Yangın ve sel felaketi nedeniyle ek sınav süresinin uzatılmasıyla sonuç takvimi de değişti. Henüz Milli Eğitim Bakanlığından sonuçlara ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak Pazar günü sona eren sınavların ardından bu hafta içerisinde sonuçlarının açıklanması bekleniyor. 

AÖL sınav sonuçları Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden açıklanacak. Adaylar sınavlara giriş yaptıkları panel üzerinden sınav sonuçlarını sorgulayabilirler.

AÖL 1. Dönem Kayıt Tarihleri Açıklandı Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Lise 1. dönem kayıt yenileme tarihleri öğrenciler tarafından merak ediliyor.  MEB'den henüz ders seçimi, kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihlerine ilişkin bir açıklama gelmedi. Geride bıraktığımız yılda 1. dönem kayıtları 31 Ağustos-9 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl Açık Lise kayıt yenileme işlemlerinin Eylül ayının ilk haftası başlaması bekleniyor.

2021 Açık Lise Mezuniyet Şartları Neler?

Açık Öğretim Lisesinde eğitim alan ve ek sınava katılan öğrencilerin merak ettikleri bir diğer konu ise mezuniyet şartları oldu. Açık Lise'den mezun olmak isteyen adayların diploma için  gerekli krediyi toplamaları ve ortak dersleri başarıyla tamamlamış olması gerekiyor. İşte 2020-2021 AÖL mezuniyet şartları;

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    sonuclar artık açıklansın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak