2021 yılında Ortaokul ve liselerde sınıfta kalma olacak mı? MEB sınıf geçme kurallarını belirledi...

Yüz yüze eğitime başlanması ile heyecanlı bir şekilde okula giden öğrencilerinin ana gündem maddelerinden biriside bu yıl sınıf geçme kalmanın neye göre belirleneceği oldu. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl uzaktan eğitim alan öğrenciler için sınıfta kalma kaldırılmış ve yeni ölçme ve değerlendirme kriterleri belirlenmişti. Okulların açılmasıyla birlikte bu yıl sınıfta kalma olacak mı? sorusu merak konusu oldu...

2021 yılında Ortaokul ve liselerde sınıfta kalma olacak mı? MEB sınıf geçme kurallarını belirledi...
2021 yılında Ortaokul ve liselerde sınıfta kalma olacak mı? MEB sınıf geçme kurallarını belirledi...
GİRİŞ 08.09.2021 16:24 GÜNCELLEME 08.09.2021 16:24

Sınıf geçme ve kalma kuralları pandemi nedeniyle değişikliğe uğramıştı. Yüz yüze yapılamayan sınavların ardından dileyen öğrenciler 1. dönem notlarına göre değerlendirilirken isteyenler tek ders sınavlarına katılarak yıl sonu notlarını aldı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla sınıf geçme ve kalma kuralları da ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde ilk sıraya yerleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan  yönetmeliğe göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda ise sınıf geçme ve kalma kuralları belli oldu. Peki bu yıl sınıfta kalma var mı? İşte MEB'in yayınladığı yönetmelik ve konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler...

Bu Yıl Sınıfta Kalma Olacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren tüm kademelerde yüz yüze eğitime başladı. Okullarda gereken tüm sağlık tedbirleri alarak yüz yüze eğitimin yıl boyunca sürdürülmesi hedefleniyor. MEB Bakanı Mahmut Özer, geçmişte yaptığı açıklamada  yüz yüze eğitimin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Bu yıl tam zamanlı okulların açık olması nedeniyle ölçme ve değerlendirme için yapılan sınavlar da düzenlenecek. Sınavların yapılacak olması göz önünde bulundurulursa bu yıl sınıfta kalma ortaokul ve liselerde olacak.

Ortaokullarda Sınıf Geçme Nasıl Olacak?

Bu yıl Ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıflarda sınavlar yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Ölçme ve değerlendirme işlemleri yapıldıktan sonra ortaokullarda bir dersten yıl sonu puanı 45'ten az olan öğrencilerin sınıfı geçmesine veya sınıfta kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu karar verecek. Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) pandemi ve diğer etkenler göz önünde bulundurularak geçtiğimiz yıl ortaokul öğrencilerini sınıf tekrarına bırakmamıştı.

Liselerde Sınıfta Kalma Nasıl Oluyor?

2021-2022 eğitim öğretim yılında Lise 9,10,11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler direkt olarak sınıf tekrarına kalacak. 

İlkokullarda Sınıfta Kalma Var Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetmeliğine göre İlkokul 1,2,3 ve 4. sınıflarda sınıf tekrarı olmuyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar