AÖL sınavları online mı yapılacak? MEB'den öğrencileri sevindiren haber geldi!

AÖL sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyuruldu. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz dönem ve bu dönemin ilk sınavları internet üzerinden gerçekleştirilmişti. Açıktan aldıkları eğitim ile beraber Açık Öğretim Lisesinden mezun olmayı hedefleyen öğrenciler için 2. dönem sınavları Aralık ayında gerçekleştirilecek. MEB sınava katılacak adaylar için müjdeli haberi verdi. Peki AÖL sınavları online mı yapılacak? İşte Bakanlıktan yapılan yeni sınav açıklaması...

AÖL sınavları online mı yapılacak? MEB'den öğrencileri sevindiren haber geldi!
AÖL sınavları online mı yapılacak? MEB'den öğrencileri sevindiren haber geldi!
GİRİŞ 10.01.2022 08:45 GÜNCELLEME 10.01.2022 11:17
Bu Habere 349 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 1.5 milyon Açık Lise öğrencisini ilgilendiren sınavlar hakkında kritik bir karara imza attı. İlk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri yayınlanan takvime göre 28 Ocak tarihine kadar sürecek. Kayıt işlemlerini erkenden tamamlayan öğrenciler, yeni yıla girilmesi ile birlikte güncel sınav tarihlerini araştırmaya başladı. AÖL 2. dönem sınav tarihleri, Açık Öğretim Okulları resmi internet sitesinden duyuruldu. Açık Lise sınavlarında daha önce olduğu gibi adaylara, seçtikleri derslerden 20 adet soru yöneltilirken 30 dakika sınav süresi verilecek. 100 puan üzerinden değerlendirme işlemleri yapılırken MEB öğrenciler için sevindiren haberi verdi. Peki AÖL sınavları online mı, nasıl yapılacak? İşte MEB sınav uygulama takvimi ve yapılan o açıklama...

AÖF sınav sonuçları tarihi! Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi güz dönemi final sonuçları...AÖF sınav sonuçları tarihi! Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi güz dönemi final sonuçları...

MEB'den Öğrencilerin Yüzünü Güldüren Karar!

Milli Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlarının düzenlenme şekline ilişkin çalışmalarını sürdürüyordu. 1. dönem sınavları online yapılsa da Bakanlık, aynı ehliyet sınavlarında olduğu gibi öğrencilerin sınavlarının e-Sınav merkezlerinde düzenlenmesi kararını aldı. 

e-Sınav

Diğer bir adıyla Elektronik sınav olarak bilinen e-Sınavda basılı evrak kullanılmıyor. Sınav uygulama ve değerlendirmesine ilişkin her türlü işlem elektronik ortamda yapılıyor. Öğrenciler e-sınavda hem sınav sonuçlarına daha kısa sürede ulaşabilirken hem de sınavlarda yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçiliyor. MEB tarafından açıklanan takvimi dikkate alarak sınav randevusu oluşturan öğrenciler kendilerine uygun olan zaman diliminde sınavlara bilgisayarlar ile katılıyor. MEB'den yapılan açıklamada " Açık Öğretim Okulları sınavları e-Sınav salonlarında e-sınav yöntemi ile yapılacaktır" ifadesi kullanıldı.

Açık Lise 2. Dönem Sınavları Mart Ayında Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavların nasıl yapılacağına ilişkin duyuruyu yayınladıktan sonra sınav takvimini de ilan etti. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2. dönem Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları Mart ayında uygulanacak. MEB'in aldığı kritik karar ile İlk kez Açık Lise sınavları, e-Sınav olarak düzenlenecek.

MEB 2022 sınav uygulama takvimi

Sınavlar hakkında detaylar henüz ortaya çıkmasa da ehliyet sınavında olduğu gibi öğrenciler sınavlara randevu olarak katılacak. MEB'in kısa süre içerisinde randevu sistemini aktifleştirmesi beklenirken, öğrenciler AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminden sınav randevusu (saat, salon tercihi) oluşturarak sınavlara girecek. Yayınlanan takvimde sınavların Mart ayında düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

AÖL e-Sınavda Kaç Soru Sorulacak Ne Kadar Sürecek?

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavlarda kaç soru sorulacağına ve ne kadar süreceğine ilişkin bir bilgilendirme yapmadı. Bakanlık tarafından sınav öncesi uygulama kılavuzu öğrenciler için paylaşılacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet alabilmek için düzenlenen merkezi sınavların yerine e-Sınavlara geçiş yaparken soru sayısında bir değişiklik yapmamıştı. Bu bilgi dikkate alınarak Açık Öğretim Lisesi sınavlarında, sorumlu olunan her ders için 20 soru sorulması ön görülürken, sınav süresinin 30 dakika olması bekleniyor.

sınav uygulama kılavuzu

MEB Açık Lise Kayıt Takvimi!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Açık Öğretim Liselerinde eğitim alan ve 2. dönem sınavlarına katılmak isteyen öğrenciler kayıt yenileme işlemi yapmak zorundadır. Kayıtlarını yeniletmeyen öğrenciler sınavlara katılamazlar. MEB'in yayınladığı takvime göre ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 28 Ocak mesai bitimine kadar devam edecektir. Kayıt yenileme işlemleri kayıt ücret ve ders seçimi ile gerçekleştirilir.

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL Mezuniyet Şartlarını Değiştirdi!

Milli Eğitim Bakanlığı, dönem başında yaptığı açıklamada mezuniyet şartlarında değişiklik yaptığını açıkladı. 18 yaş ve üzerindeki öğrenciler için 8. dönem şartının kaldırıldığı duyuruldu. Ancak 18 yaş için mezuniyet şartlarında bir değişikliğe gidilmedi. Bu kapsamda 18 yaş ve altında olan ve mezun olacak öğrencilerin 8 dönem şartını yerine getirmesi gerekiyor.

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet şartları

YORUMLAR 349
  • Ayşe mira sonmez 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen online olsun omicron aldı başını yürüdü korkuyoruz
    Cevapla
  • ÖZLEM 2 yıl önce Şikayet Et
    Biri 4 diyeri 3 yaşında çocuğum var bırakacak kimsemyok birakamamda güvende yok zaten çocuklara neler yapiliyor ALLAH'IM tüm çocuklarımızı korusun onlayn olsun lutven
    Cevapla
  • Baakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Son kez onlayn ollsa sevinirdik
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence online olmasını rica ediyorum
    Cevapla
  • Ece 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Senede Sınavlar Olmadı. Covid Omicron ve Domuz Gribi Çoğaldı Bunu Göze Alarak Yüzyüze Yapıpta E Sınav Yapmanız Birşeyi Değiştirmicek Kim Bilir Kaç Kişi Gene Temas Halinde Oluncak Aynı Ortamda Olucak Kimisinin Yeni Doğmuş Çocukları Var Kimisinin Kronik Hastası Ailesi Var Bunları Düşünerek Sınavlar Online Olmalı Rica Ediyoruz...!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!