Üniversiteler kapanacak mı? 2021-2022 YÖK'ten kritik uzaktan eğitim açıklaması!

Vakaların günlük 70 bin seviyelerine yaklaşması ile birlikte gözler yaklaşık 8 milyon öğrencinin eğitimini sürdürdüğü üniversitelere döndü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) uzun süredir sessizliğini korurken üniversitelerden dönem sonuna kadar ardı ardına online eğitim açıklamaları gelmişti. Birçok üniversitede final sınavları öncesi yapılacak açıklamayı beklerken kritik adım YÖK'ten geldi. Peki üniversiteler kapatılacak mı? İşte yapılan uzaktan eğitim açıklaması...

Üniversiteler kapanacak mı? 2021-2022 YÖK'ten kritik uzaktan eğitim açıklaması!
Üniversiteler kapanacak mı? 2021-2022 YÖK'ten kritik uzaktan eğitim açıklaması!
GİRİŞ 10.01.2022 08:45 GÜNCELLEME 10.01.2022 08:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı  tam kapasite ile başlamıştı. Güney Afrika'da ortaya çıkan ve kısa sürede Avrupa'da etkisini artıran Omicron varyantı sonrası Türkiye'de günlük vaka sayıları da kısa sürede 70 bin seviyelerine dayandı. Bulaşma hızı diğer türlerine göre oldukça yüksek olan varyant sonrası vaka sayılarının artış yaşanması ile üniversiteler peşi sıra kendi tedbir kararlarını açıklamıştı. Son olarak Piri Reis Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Bezmialem Üniversitesi, Beykent Üniversitesinden konuyla ilgili açıklama yapılmıştı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tartışmalara son noktayı koydu. Peki üniversiteler kapatılacak mı? İşte online eğitim ile ilgili yapılan o açıklama...

AÖF final sınavı soru ve cevapları! Anadolu Üniversitesi güz dönem sonu cevap anahtarı...AÖF final sınavı soru ve cevapları! Anadolu Üniversitesi güz dönem sonu cevap anahtarı...

" Karar Almaya Yetkilidirler"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı açıklamada eğitim öğretimin devamının yükseköğretim kurulu için önemli bir öncelik olduğuna dikkat çekerek pandemi döneminde üniversitelerin kısa bir dönem kapalı olduğunu hatırlattı. Bütün illerde salgın ortamında eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdüğünü dile getiren Özer, " İnşallah bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Erol Özvar

Salgının yüz yüze eğitim faaliyetlerini sürdüremeyecek bir duruma gelmesi durumunda bütün üniversitelerin Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu görüşleri ve kararları doğrultusunda hareket edeceğini vurgulayan Özvar üniversitelerin " bu eğitim, öğretim ve usulleri konusunda da karar almaya yetkilidirler" dedi. 

" Farklılık Olabilir"

Salgın şartlarının her ilde farklılık gösterdiğine dikkat çeken YÖK Başkanı, salgınla ilgili verilerin incelenerek İllerde bulunan Hıfzıssıhha Kurulu, Valilik ve diğer ilgili birimlerin üniversitelerle ilgili karar alabileceğini söyledi.

üniversiteler kapanacak mı

Bir kısım üniversitelerde online veya dijital olarak uzaktan eğitim usulüyle verilen ders sayılarında ve oranlarında farklılık olabileceğini hatırlatan Prof. Dr. Erol Özvar " bunlar üniversitelerimizin aldığı karar gereğidir, bunu da bu vesileyle ifade etmek istiyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Vaka Sayılarındaki Artış Devam Ediyor!

Güney Afrika'da ortaya çıkan ve kısa sürede Avrupa'da baskın tür olan Omicron varyantı sonrası Türkiye'de de vaka sayıları artış göstermeye başladı. Özellikle yeni yılın ilk haftasında yaşanan artış dikkatlerden kaçmazken Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre 7 Ocak itibariyle günlük vaka sayısı 63 bin 214 oldu. Koronavirüs sebebiyle 157 kişi hayatını kaybederken 29 bin 197 kişi iyileşti.

7 Ocak koronavirüs tablosu

Hangi Üniversiteler Online Eğitim Kararı Aldı?

Üniversiteler vaka sayılarının artışları sonrası senato kararlarını peş peşe duyurmaya başladı. Online eğitim kararı alan üniversitelere aşağıdan ulaşabilirsiniz. Yeni kararlar geldikçe liste güncellenecektir.

Yükseköğretim Kurulu

İstanbul Teknik Üniversitesi (Güz yarıyılı sonuna kadar kadar hibrit eğitime geçti)

Koç Üniversitesi (Tıp ve Hukuk Fak. hariç tüm derslerin online düzenlenmesi kararı aldı)

Gedik Üniversitesi ( 12. haftadan itibaren teorik derslerin çevrim içi yapılmasına karar verdi)

Beykent Üniversitesi ( Tıp ve Diş Hekimliği Fak. hariç ön lisans, lisans ve lisans üstü programlarının çevrim içi yapılacağını duyurdu)

Haliç Üniversitesi ( Teorik derslerin online yapılması, uygulamalı derslerin ve stajların yüz yüze yapılması kararı alındı)

Beykoz Üniversitesi (4-9 Ocak tarihleri arasında tüm derslerin çevrimiçi yapılacağını açıkladı)

Nişantaşı Üniversitesi (Üniversite senato kararına göre  10-22 Ocak arasında dersler sanal kampüs üzerinden online olarak yapılacaktır.)

Hacı Bayram Veli Üniversitesi ( 2021-2022 öğretim yılı bahar dönemi yüz yüze tamamlanacağı duyuruldu)

Bezmialem Üniversitesi (uygulamalı derslerin yüz yüze, teorik derslerin çevrimiçi yapılması kararı alındı)

Rumeli Üniversitesi ( Artan vakalar sebebiyle 2 hafta boyunca online eğitime geçildi)

YORUMLAR 13
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen geçin artık online eğitime çok yükseldi vaka sayısı. Hele şimdi sınavlar da bir sınıfa 60 kişi gireceğiz, olacak iş değil. Ders dinlerken sınıfta maskeyle dinliyoruz , ve Hocada maskeyle konuştuğu için pek bir şey anlaşılmıyor. Online daha iyi ders işleniyor. Dersleri tekrar dinleyebiliyorsun. En azından sabah okula gidip Hocaların egolarını çekmekten de daha iyi online .
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İlköğretimde bir gün okula gelen öğrenci sınıf geçiyor.Okumasını az bilene ilköğretimi geçme puanı 45 ve üzeri veriliyor.Az iyi durumda olan öğrenciye 60-75,az daha iyi olana 80-100 vermek gerekiyor.Veli izni olmadan öğrenci tekrara bırakılamıyor.Öğrenci sınıf tekrarına kalmalıyken ŞÖK kararıyla geçiyor. Şişirilen puanlarla ilköğretimde belge almayan öğrenci kalmıyor. Bu durumda öğrenci öğrenmeyi öğrenmeden,gerekli zemin bilgiyi öğrenmeden uçarak ve balon gibi şişirilerek ortaöğretime geçiyor. Sonuç olarak;hep bu yöntemle liseyi,üniversiteyi elde etmek isteyen hazırcı öğrenciler yetişiyor. Bence eğitim sistemimizi bu durumları dikkate alarak yeniden düzenlemeliyiz.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    3 dersten kalan sınıfta kalıyor denmiş, bu yanlış.Aynı sınıftan 3 dersten kalan öğrenci 3 dersten sorumlu geçer,tekrara kalmaz.Ayrıca ortaöğretimde okul ortalaması 50 ve üzeri olan her öğrenci (Türk Dili ve Edebiyatı zayıfsa buna dahil değil) edebiyat hariç bütün dersleri geçer.Aynı sınıftan 3'ten fazla ,10,11,12. sınıflar toplamda 6'dan fazla dersten kalırsa sınıfta kalır. Haber düzeltilmeli.
    Cevapla
  • Zeynep 2 yıl önce Şikayet Et
    T um üniversiteler hepsi uzaktan egitim olsun kandemir çok yüksekte kapatın artık ya daha önce daha azdı kapattınız şimdi çok kapatın sınıfta kornolar çoğaldı hocalar ve öğrenciler tedirgin içindeler bazı okullar online olmaz öyle seyler
    Cevapla
  • Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Coğu üniversite eğitim hakkında kararlar alırken bizim üniverstide ne olduğu belli olmayan Kırklareli üniversitesi her zaman ki gibi yine karar almakta arka planlardalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar