Öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? MEB alan değişikliği atama sonuçları...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında kadrolu öğretmen olarak görev alan ve eğitim verdiği branş dışında farklı branşlarda uzmanlığı olan öğretmenler alan değişikliği başvurularını Şubat ayı içerisinde gerçekleştirdi. Başvuruların sona ermesiyle binlerce öğretmen sonuçların açıklanması için gözleri MEB'e çevrildi. Yayınlanan takvime göre öğretmenler görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 17 Haziran'da yapılacak. Peki öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı?

Öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? MEB alan değişikliği atama sonuçları...
Öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? MEB alan değişikliği atama sonuçları...
GİRİŞ 01.03.2022 14:28 GÜNCELLEME 01.03.2022 14:28

Mart ayının ilk günü alan değişikliği sonuçları öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre öğretmen alan değişikliği ön başvuruları Şubat ayının ilk haftası başlamış ve ardından normal başvurular 21-25 Şubat tarihleri arasında alınmıştı. Başvuru sürecinin sona ermesiyle alan değişikliği sonuçları araştırılmaya başlandı. Atama işlemleri hizmet puanı üstünlüğü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Bu puanın eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olan, eşitliğin sürmesi durumunda sırasıyla öğretmenlik mesleğine daha önce başlayan, öğretmenin ataması gerçekleştirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliği sonuçları için takvimi açıkladı. Peki öğretmen alan değişikliği sonuçları açıklandı mı? İşte MEB'den yapılan o açıklama...

Alan Değişikliği Sonuçları 1 Mart'ta Açıklanacak!

Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı takvime göre atama sonuçlar 1 Mart 2022 tarihinde açıklanacak. Öğretmenler Görevden Ayrılma ve Göreve Başlama İşlemleri için ise 17 Haziran hareket edecek. Henüz alan değişikliği sonuçları açıklanmadı. Sonuçların bugün saat sabah 13.00'a kadar açıklanmış olması beklenmektedir.

Alan Değişikliği Sonuçları Nereden Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliği sonuçlarını "personel.meb.gov.tr adresinden açıklayacak. Adaylar giriş yaptıkları ekranda üst menüde bulunan "Atamalar" kısmından sonuçlarını öğrenebilirler. Sizde direkt olarak buradan sorgulama sayfasına gidebilirsiniz. 

Atama İşlemleri Hizmet Puanı Esas Olarak Yapılacak!

Atama işlemleri, başvurusu onaylananların tercihleri de dikkate alınmak suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanlarının hesabında alan değişikliği ön başvurusunun son günü esas alınacaktır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek, eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir. Öğretmenlikte hizmet süresinin hesabında alan değişikliği ön başvurusunun son günü esas alınacak olup bu sürelere Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında kadrolu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde geçen süreler dâhil edilecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?