YÖK iş birliğiyle 9 ay boyunca üniversitelilere geri ödemesiz aylık 3.500 TL burs verilecek!

Yükseköğretim Kurulu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere geri ödemesiz aylık 3500 TL burs ödemesi yapılacak. Harita ve Kadastro Mühendisleri odası tarafından YKS yerleştirme sonuçlarına göre öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirmesi amacıyla iş yeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesi amaçlanacak. Peki YÖK burs başvurusu ne zaman, nasıl yapılacak? İşte bursun detayları...

YÖK iş birliğiyle 9 ay boyunca üniversitelilere geri ödemesiz aylık 3.500 TL burs verilecek!
YÖK iş birliğiyle 9 ay boyunca üniversitelilere geri ödemesiz aylık 3.500 TL burs verilecek!
GİRİŞ 16.03.2022 13:43 GÜNCELLEME 16.03.2022 13:43

Üniversitelerde Harita ve Geomatik Mühendisleri bölümünde eğitim alan öğrenciler için burs ve istihdam desteği sağlanacak. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) arasında imzalanan iş birliğine göre verilen destek sadece bursla sınırlı kalmayacak. Burs alan öğrencilere mezuniyet sonrasında talep etmeleri durumunda iş bulmaları konusunda kamu kurumları ve özel sektörde çeşitli imkanlar sağlanacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek mezunların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması kapsamında iş birliğinin hayata geçirildiğini duyurdu. Başarılı öğrenciler verilen burstan eğitim hayatları boyunca yararlanabilecek. Peki YÖK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte yapılan açıklamalar ve yaşanan son gelişmeler...

MEB'den kritik sınıf geçme kararı! İlkokul, ortaokul ve liselerde sınıfta kalma kaldırıldı mı?MEB'den kritik sınıf geçme kararı! İlkokul, ortaokul ve liselerde sınıfta kalma kaldırıldı mı?

YÖK Bölümü Tercih Eden Öğrencilere 3500 TL Burs Verecek!

Harita ve Geomatik Mühendisliği Programlarından birine yerleşen ve YKS yerleştirme puanı türündeki puana göre ilk 30 bin sınırı içerisinde yer alan öğrencilere 2022-2023 eğitim öğretim yılında 3.500 TL burs ödemesi yapılacak. Burs miktarı her eğitim öğretim yılı başında HKMO tarafından belirlenerek YÖK'e bildirilecek. Burs ödemeleri ise 9 ay boyunca gerçekleştirilecek. 

YKS tercihlerinde Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (Türkçe ve İngilizce), Karadeniz Teknik Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesini tercih eden ve yerleşen öğrencilere öncelik sağlanırken diğer Harita ve Geomatik Mühendisliği bölümü öğrencilerine de destek sağlanacak.

Burs Başvuruları 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak!

Burstan faydalanmak isteyen öğrenciler için burs başvurularının önümüzdeki eğitim yılında alınacağı bilgisi verildi. Öğrenciler burstan eğitim süreleri boyunca yararlanabilmek için belli bir başarı oranını yakalamaları gerekmektedir. 4 üzerinden en az 2.8 ve 100 üzerinden en az 70 şartını yerine getiren öğrencilere burs ödemesi yapılmaya devam edilecek. 

Burs Dışında Öğrencilere İstihdam Desteği Sağlanacak!

YÖK ve TMMOB arasında imzalanan iş birliğine göre öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla iş yeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesi yönelik olarak burs alan öğrencilere mezun olduktan sonra iş bulmaları konusunda yardım edilecek.  Harita ve Geomatik mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler, yol, köprü, baraj, tünel, bina, altyapı tesisleri gibi birçok mühendislik yapısının inşası; uzay ve uydu tabanlı sistemler gibi bir çok alanda çalışabiliyor.

Yükseköğretim Kurulu Birçok Alanda Burs Desteği Sağlıyor!

YÖK destek bursları kapsamında 2016-2017 yılından itibaren yükseköğretim sisteminde her düzeyde  niteliğin arıtılmasına yönelik  büyük önem arz eden Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki desteklenmesine karar verilen lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere Yükseköğretim Kurulunca belirlenen miktarda ve sürede verilen aylık burs programıdır. YÖK'ün verdiği burslara buradan ulaşabilirsiniz. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti