YKS geç başvuru ücreti ne kadar? 2022 Üniversite sınavı geç başvurusu nasıl yapılır?

Üç farklı oturumda düzenlenecek YKS sınavları için geç başvuru işlemleri alınmaya başladı. ÖSYM takvimine göre başvuru işlemleri 17 Mart saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Üniversite sınavına katılacak lise 12. sınıf ve mezun adaylar başvuru işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı. 2022 YKS geç başvuru ücretleri ÖSYM e-Ödemeler bölümünden banka/kredi kartıyla ödenebilecek. Peki 2022 YKS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte başvurulara ilişkin tüm detaylar...

YKS geç başvuru ücreti ne kadar? 2022 Üniversite sınavı geç başvurusu nasıl yapılır?
YKS geç başvuru ücreti ne kadar? 2022 Üniversite sınavı geç başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 16.03.2022 14:04 GÜNCELLEME 16.03.2022 14:04

YKS geç başvuru tarihleri, ÖSYM tarafından daha önce duyurulmuştu. Normal başvuru takviminde eksik oturum başvurusunda bulunanlar, başvuru tarihlerini kaçıranlar ve sınav ücretini yatırmayanlar için YKS başvuruları tekrar alınmaya başladı. Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav müracaatları alınırken adaylar detaylara erişmek istiyor. 18-19 Haziran'da yapılacak sınavlara normal takvim içerisinde başvuru yapan adaylardan oturum başında 115 TL alınmıştı. Geç başvuru işlemlerinde sınav ücreti öğrencilerden %50 artırımlı olarak tahsil ediliyor. Adaylar başvuru sürecinde sınavın yapılacağı merkez için il ve ilçe seçimi yapacak. Ardından ise sınav ücretini yatırarak işlemlerini tamamlayacak. Peki 2022 YKS geç başvuru ücreti nereden, nasıl yatırılır? İşte tüm detaylar...

MEB okulların kapanış tarihi belli oldu! Öğrenciler 9 günlük tatile gidiyor!MEB okulların kapanış tarihi belli oldu! Öğrenciler 9 günlük tatile gidiyor!

2022 YKS Geç Başvuruları Alınmaya Başlandı!

YKS geç başvuruları 16-17 Mart tarihleri arasında alınacak. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre başvuru için son tarih 17 Mart saat 23.59 olarak belirlendi. Uzmanlar sistemde yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle başvuru işlemlerinin son dakikalara bırakılmaması konusunda adayları uyardı. YKS geç başvuru ekranına buradan erişebilirsiniz.

YKS Geç Başvuru Ücreti Ne Kadar Oldu?

YKS geç başvurusu yapacak adaylardan sınav ücreti %50 artırımlı olarak alınıyor. Adaylar AYT, TYT ve YDT arasından katılacakları her oturum için sınav ücreti yatıracak. Üç oturuma da katılacak adaylar toplam 517,5 TL ücret yatıracak. Tek oturuma katılacak adaylardan ise 172,5 TL ücret alınacak.

Geç Başvuru Ödemeleri Bankalardan Alınmayacak!

Ödeme işlemleri sadece ÖSYM AİS üzerinde bulunan e-Ödemeler bölümünden gerçekleştirilecek. Geç başvuru işlemlerinde banka ödemeleri kabul edilmemektedir. Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların sınava başvurularının tamamlandığına dair ÖSYM AİS üzerinden teyit almalıdır. Başvuru dökümünü yazıcıdan alan adayların bu belgeleri saklamaları gerekmektedir.

YKS Sınavları Ne Zaman Düzenlenecek?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 18 Haziran Cumartesi Saat:10:15

Alan Yeterlilik Testi (AYT) 19 Haziran Pazar Saat 10:15

Yabancı Dil Testi (YDT) 19 Haziran Pazar Saat: 15:45

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti