AÖL sınav takvimi! MEB 3. dönem sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?

MEB'e bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Açık Liselerde ikinci dönemin sona ermesiyle gözler yeni sınav takvimine çevrildi. Mezun olabilmek için gerekli krediyi tamamlamaya çalışan adaylar 3. dönem sınav hazırlıklarına başladı. Geride bıraktığımız iki dönemde sınavların internet üzerinden yapılması sebebiyle AÖL sınavları online mı, nasıl yapılacak? sorusunun yanıtı merak ediyordu. MEB'den beklenen sınav açıklaması geldi...

AÖL sınav takvimi! MEB  3. dönem sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?
AÖL sınav takvimi! MEB 3. dönem sınavları online mı yüz yüze mi yapılacak?
GİRİŞ 30.03.2022 14:43 GÜNCELLEME 30.03.2022 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AÖL sınavları her yıl toplam üç sınav olarak gerçekleştirilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı bir ve ikinci dönem sınavlarını çevrim içi olarak internet üzerinden tamamladı. İkinci dönemin sona ermesiyle gözler üçüncü ve son sınav tarihlerine çevrildi. MEB 2022 yılında açıkladığı sınav uygulama takvimiyle yeni sınav tarihlerini öğrenciler için açıkladı. Adayların sınavlara katılabilmeleri için 3. dönem kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemi, ders seçimi ve kayıt ücretinin yatırılması olarak iki aşamada gerçekleştirilir. Açıktan lise eğitimini sürdürmek isteyen adayların gündeminde ise sınavların online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı yer alıyor. MEB'den öğrencilerin beklediği açıklama geldi. Peki AÖL 3. dönem sınavları online mı yapılacak? İşte yapılan e-Sınav açıklaması...

AÖL 3.Dönem Sınavları Temmuz Ayında Yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 sınav uygulama takvimine göre Açık Öğretim Kurumları sınavları Temmuz ayında yapılacak. Açık Öğretim Kurumları içerisinde Açık Liselerde yer aldığı için dolayısıyla AÖL sınavları da Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.  Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı sınav takviminde net bir tarih açıklanmadı. Ancak sınavların uygulanış biçimi " e-Sınav" olarak olarak belirtildi. Ehliyet sınavlarında olduğu gibi e-Sınav salonlarında yapılan sınavlarda öğrenciler belirlenen günlerde randevu alarak sınavlara katılıyor. 

Açık Lise Sınavları Nasıl Uygulanacak?

Takvimde belirtildiği üzere sınavlar e-Sınav salonlarında bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. AÖL sınavlarında öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru sorulacak. Değerlendirme işlemlerinde yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemeyecek. 100 puan üzerinden hesaplanan puanlarda her doğru cevabın karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi. Öğrencilerin dersi başarıyla tamamlaması için en düşük 45 ders geçme notuna ulaşması gerekiyor.

AÖL Mezuniyet Şartları Nelerdir?

18 yaş altı için öğrenim görülen toplam dönemin 8 ve üzeri olması,

18 yaş üstü için öğrenim görülen toplam dönemin 4 ve üzeri olması,

Derslerden toplam 170 ve üzerinde kredi toplanması,

Ortak derslerin başarıyla tamamlanması,

Açık Öğretim Lisesinde en az 1 dönem sınav girilmiş olması.

2022-2023 1. Dönem Sınav Takvimi Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavları e-Sınav şeklinde Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 10 ay önce Şikayet Et
    online
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez