LGS sınav yeri açıkladı mı? 2022 Liseye Geçiş Sınavı tarihi ve sonuç tarihi belli oldu mu?

2022 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınav giriş belgesi, yeri, tarihi ve sonuçlarına ilişkin merak edilen tarihler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan kılavuz ile açıkladı. 4-14 Nisan 2022 tarihinde başvuru sürecini tamamlayan öğrencilere okul müdürlüklerinden fotoğraflı sınav giriş belgelerini temin edecek. İşte 2022 LGS' ye ilişkin detaylar...

LGS sınav yeri açıkladı mı? 2022 Liseye Geçiş Sınavı tarihi ve sonuç tarihi belli oldu mu?
LGS sınav yeri açıkladı mı? 2022 Liseye Geçiş Sınavı tarihi ve sonuç tarihi belli oldu mu?
GİRİŞ 11.05.2022 09:35 GÜNCELLEME 11.05.2022 09:36

Lise öğrencileri MEB tarafından düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için  4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında başvuru sürecini tamamladı. Başvuru sonrası sınava hazırlıklarına devam eden öğrenciler en çok hangi okulda yani 2022 sınav yerlerini ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre de LGS sınav tarihide tüm öğrenciler için paylaşıldı. İşte 2022 LGS sınav yeri ve sınav tarihine ilişkin detaylar...

2022 LGS Sınav Yeri Ne Zaman Açıklanacak?

MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre fotoğraflı 2022 LGS sınav giriş belgesi 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri belirtilen tarih itibari ile öğrencilerin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

LGS Sınavı Ne Zaman Düzenlenecek?

MEB tarafından bu yıl düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran tarihinde yapılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)

Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

2022 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar