LGS 2022'de kaç soru var? 1. ve 2. oturum saatleri! LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?

Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS 2022) kılavuzu yayınlanır yayınlanmaz öğrenciler sınav maratonuna iyice adapte olmuştu. Sınava yönelik çalışmalarında son kulvara gelen öğrenciler, 5 Haziran Pazar günü iki oturumdan oluşacak sınava girecek. Bu sınav sonucunda puanla alım yapan liselere başvurularda bulunmaya hak kazanacaklar. Peki, LGS 2022'de adaylara kaç soru sorulacak ve sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği sınava dair merak edilen temel bilgiler...

LGS 2022'de kaç soru var? 1. ve 2. oturum saatleri! LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?
LGS 2022'de kaç soru var? 1. ve 2. oturum saatleri! LGS sonuçları ne zaman duyurulacak?
GİRİŞ 02.06.2022 16:44 GÜNCELLEME 02.06.2022 16:44

2017-18 Eğitim-Öğretim döneminde TEOG yerine uygulamaya alınan Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) bu yıl 5'incisi düzenleniyor. 4-14 Nisan tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafınca merkezi usulle sınav başvuruları yapılmıştı. Sınava katılım zorunluluğu olmamakla birlikte, ortaokul 8'inci sınıf kademesini bitirmiş her öğrenci sınav yerlerine belirlenen saatlerde giderek katılım sağlayabilir. Nitekim sınav giriş belgesi de 27 Mayıs'ta kullanıma açılmıştı. Okul Müdürlükleri de bu belgelerin doğruluğunu kanıtladıktan sonra mühürleyip imzalayarak öğrencilere teslim etmişti. Peki, LGS 2022'de kaç soru bulunuyor ve sınav sonucu ne zaman açıklanacak? 

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS 2022) başarılı olma yöntemleri! Uzmanlardan ve birincilerden tavsiyelerLiselere Geçiş Sınavı'nda (LGS 2022) başarılı olma yöntemleri! Uzmanlardan ve birincilerden tavsiyeler

LGS 2022 NE ZAMAN? OTURUM SAATLERİ...

Liselere Geçiş Sınavı (LGS 2022), 5 Haziran Pazar günü saat 09.30'da birinci oturumla beraber başlıyor. Öğrenciler birinci oturumda Sözel Alan sorularını cevaplayacak. Daha sonra bu kez 11.30'da ikinci oturum başlayacak.

Optik form

İkinci oturumda da öğrencilere Sayısal Alan soruları iletilecek. Bu etapta tamamlandıktan sonra bir saatlik zaman dilimi içerisinde öğrencilere sınav kitapçıkları teslim edilecek.

LGS'DE KAÇ SORU VAR?

Önceki yıllarda da olduğu gibi bu yıl da öğrencilere 90 soru sorulacak. Bu soruların 50'si Sözel Alan, 40'ı Sayısal Alan soruları olarak öne çıkıyor. 

Cevap kağıdı

Birinci oturumda, yani sözel bölümde; Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil dersleri yer alıyor. Türkçe'de 20 soru varken, diğer üç dersten 10'ar soru sorulacak.

İkinci oturumda da Sayısal Alan soruları çözülecek. Bu etapta Matematik ile Fen Bilimleri öne çıkıyor. Her iki dersten de 20'şer soru sorulacak. 

BAKAN ÖZER: "DEĞİŞİKLİK YAPILMADI..."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sınavı hakkında yaptığı bir açıklamada: "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak." ifadelerini kullandı. 

OTURUM SÜRELERİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet adresinde yayınlanan açıklama metnine göre, öğrencilere birinci ve ikinci oturumlarda verilecek süre belli oldu. Lise adayları, 50 soruluk sözel test grubunu 75 dakikada; 40 soruluk sayısal grubunu 80 dakikada çözmeye çalışacak. Yani, her iki oturum hesaba katıldığında toplam 155 dakika veriliyor.

Sınavdaki bir öğrenci

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

Yine Bakanlığın yayınladığı açıklamada, LGS 2022 sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bilgisine de yer verildi. Buna göre, sınav sonuçları 30 Haziran Perşembe günü "meb.gov.tr" adresi üzerinden duyurulacak. Ebeveynler ve öğrenciler, sınav sonuçlarına internet üzerinden erişim sağlayabilir. 30 Haziran'daki duyurudan sonra bu kez tercih dönemine geçilecek.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”