BİLSEM yaz okulu başvurusu ne zaman? BİLSEM haftalık ders programı

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) yaz okulu başvuruları kabul edilecek. Kurslara 2 ila 12. sınıflardaki tüm öğrenciler başvuru yapabilecek. Peki BİLSEM nedir? BİLSEM başvurusu nasıl yapılır?

BİLSEM yaz okulu başvurusu ne zaman? BİLSEM haftalık ders programı
BİLSEM yaz okulu başvurusu ne zaman? BİLSEM haftalık ders programı
GİRİŞ 18.06.2022 08:28 GÜNCELLEME 18.06.2022 08:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, BİLSEM yaz okulu başvurularının 25 Haziran 2022 tarihinden itibaren alınacağını açıkladı. Yaz okullarına ilişkin yayınlanan kılavuzda, 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin başvuru yapabileceği bilgisi yer alıyor.

BİLSEM YAZ OKULU SÜRESİ NE KADAR?

BİLSEM için öğretmen başvuruları 13-17 Haziran'da, öğrenci başvuruları ise 25 Haziran-2 Temmuz arasında alınacak. Kurslar 18 Temmuz'da başlayacak 14 Ağustos'ta sona erecek.

BİLSEM DERS PROGRAMI BELLİ OLDU!

Dersler, hafta içi ve cumartesi günleri, günde 2 saat haftada 8 saat olarak düzenlenecek. Yaz okulu, toplam 4 hafta sürecek. Dersler, 40 dakika olacak.

BİLSEM YAZ OKULU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

BİLSEM sınavına öğrenciler bireysel olarak başvuru yapamıyor. Öğrencilerin sınava girebilmesi için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmiş olmaları gerekmektedir. Bilsem sınavına sadece birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri katılabilmektedir. Bu sınav, tablet üzerinden interaktif olarak yapılan bir sınavdır.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • OSMAN EMMİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilsemdeki öğrencilere gerekli ilgi ve alaka gösterilmiyor. Bu merkezlerde verilen eğitim çocukları ve velileri tam anlamıyla tatmin etmiyor. Ben kendi ilim için konuşuyorum. Daha iyi eğitim veren ve öğrencilerle ilgilenen yerler var. Asıl mesele, il düzeyinde onbinlerce öğrencinin içinden seçilip gelen bu üstün zekalı öğrencilerin daha iyi nasıl eğitileceğidir. Milli eğitim bakanlığı bu üstün zekalı öğrencileri daha iyi koruyup kollamalı, onları bir değer olarak kabul etmeli ve ortaokuldan üniversiteye kadar her türlü imkanı sunarak bu çocukların önünü açmalıdır. Mesela ortaokul sonrası fen liselerine direkt kayıt hakkı tanınmalıdır. Neticede bu öğrenciler üstün zekalı öğrencilerdir.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çocuğun çok zekiyse zaten fen lisesini kazanır niye sınavsız geçme hakkı tanınmasını istiyorsun ki
    Cevapla
  • gariban 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın ki çoçuklar tatil yapsın....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?