DGS sınav yerleri açıklandı mı? Dikey Geçiş Sınavı puan hesaplama...

Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapan adaylar için meraklı bekleyiş sürüyor. DGS başvurularının 31 Mayıs tarihinde sona ermesinin ardından "DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?" sorusu gündemde. DGS sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklanacak.

DGS sınav yerleri açıklandı mı? Dikey Geçiş Sınavı puan hesaplama...
DGS sınav yerleri açıklandı mı? Dikey Geçiş Sınavı puan hesaplama...
GİRİŞ 18.06.2022 16:58 GÜNCELLEME 18.06.2022 16:59

İki yıllık üniversite eğitimlerini dikey geçiş yaparak dört yıla tamamlamak isteyen adaylar ÖSYM üzerinden DGS için başvuru işlemlerini tamamladı. Dikey Geçiş Sınavı 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. DGS sınav yerlerinin sınavdan yaklaşık 10 gün önce açıklanması öngörülür.

DGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınavı, 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecek. Sınav yerleri ise sınavdan 10 gün önce belli olacak. Buna göre, DGS sınav yerlerinin 24-25 Haziran 2022 tarihlerinde açıklanacağı öngörülüyor.

DGS 2022

DGS SINAVI NE ZAMAN?

DGS sınav tarihi 3 Temmuz 2022 olarak açıklandı. DGS’de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

DGS PUAN HESAPLAMA

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2021-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2022-DGS'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2022-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2023-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu