AYT cevap anahtarı! YKS 2022 Alan Yeterlilik Testi soru kitapçığı

19 Haziran Pazar günü milyonlarca öğrenci Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT 2022) girdi. Pazar gününün ilk oturumu olarak bilinen bu sınav, öğrencilerin bölüm seçimlerinde doğrudan belirleyici olacak. Peki, AYT cevap anahtarı yayınlandı mı? Öğrenciler sınav sonrası YKS 2022 AYT soru kitapçığını araştırıyor. İşte son gelişmeler...

AYT cevap anahtarı! YKS 2022 Alan Yeterlilik Testi soru kitapçığı
AYT cevap anahtarı! YKS 2022 Alan Yeterlilik Testi soru kitapçığı
GİRİŞ 19.06.2022 11:49 GÜNCELLEME 19.06.2022 11:50

Ülkemizde YKS 2022 heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Sayıları 3 milyonu aşan öğrenci, Cumartesi gününden sonra bu kez Pazar günü sınav heyecanı yaşadı. YKS'nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) ülke genelinden katılım sağlandı. Sadece Türkiye'de değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve ÖSYM'nin yurt dışındaki merkezlerinde de bu oturum düzenlendi. Toplam 160 sorunun yer aldığı sınavda adaylar daha çok kendi alanlarına yöneldi. Kendi alanlarından ekstra vakit bulan öğrenciler de, puanını arttırabilmek için diğer branşlardaki sorulara yoğunlaştı. Peki, AYT cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte, YKS 2022 soru kitapçığı hakkında merak edilenler...

AYT 2022 CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

Alan Yeterlilik Testi'nin cevap anahtarı henüz yayınlanmadı. Geçtiğimiz yıllarda AYT'nin cevap anahtarı sınavdan hemen sonra paylaşılıyordu. Bu paylaşımlar da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi internet sitesinde yapılmaktadır. Fakat şimdilik ÖSYM tarafından AYT 2022'nin cevap anahtarı paylaşılmadı.

AYT 2021 soru kitapçığı

AYT SORU KİTAPÇIĞI PAYLAŞILDI MI?

Alan Yeterlilik Testi'ni (AYT) tamamlayan öğrenciler, bir gün önceki Temel Yeterlilik Testi'nde olduğu gibi soru kitapçıklarını sınav gözetmenine teslim etti. Sadece soru kitapçıkları değil, optik form da verildi. Bu sebeple, soru çözümü için kitapçıklar da önem taşıyor. ÖSYM, soru kitapçıklarını da sınavdan hemen sonra internet üzerinden paylaşmaktadır. Lakin şimdilik soru kitapçıkları yayınlanmadı. Öğrenciler ilerleyen saatlerde bu kitapçıklara internet üzerinden ulaşabilir.

AYT SINAV TARİHİ

Alan Yeterlilik Testi (AYT), 19 Haziran Pazar günü saat 10.15 itibariyle başladı. Türkiye'deki Eğitim kurumlarında, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde ve yurt dışındaki ÖSYM'nin belirlediği yerlerde sınav yapılıyor. Bu sınava 3 milyonu aşkın Üniversite adayı katılım sağladı. Sınavın TYT'ye kıyasla daha ağırlıklı olması öğrencileri motive eden bir başka etkendi.

TYT ve AYT'NİN YÜZDELİK DİLİMİ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS 2022) üç oturumu bulunuyor. Bu oturumlar TYT, AYT ve YDT'dir. Cumartesi günü yapılan TYT, genel puanı yüzde 40 düzeyinde etkiliyor. Pazar günü yapılan iki oturum da sınav puanını yüzde 60 değiştirebiliyor. Her iki oturum da ayrı öneme sahip olmakla birlikte, Pazar günü yapılan oturumun alan odaklı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

SORU SAYISI ve SINAV SÜRESİ

Tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Alan Yeterlilik Testi'nde (AYT 2022) öğrencilere 160 soru soruldu. Bu soruların çözümü için 180 dakikalık süre verildi. Öğleden önce 10.15'te başlayan sınav, öğleden sonra 13.15'te sona erdi. Bu sürede Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyal Bilimler-1 testinden 40 soru, Sosyal Bilimler-2 testinden 40 soru, Matematikten 40 soru, Fen Bilimlerinden 40 sorunun çözümü için büyük efor sarf edildi. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var