YKS 2022 yorumları! Alan Yeterlilik Testi (AYT) zor muydu, kolay mıydı?

19 Haziran Pazar günü sabah saat 10.15’te milyonlarca öğrenci YKS 2022’nin ikinci ayağı olan Alan Yeterlilik Testine (AYT) girdi. Bilindiği üzere AYT'ye katılım Üniversite seçiminde kritik önem taşıyor. Ve bu sınavın ağırlığı Cumartesi günü yapılan oturuma kıyasla yüzde 60 düzeyinde. Peki, AYT zor muydu; kolay mıydı? İşte, YKS 2022 yorumları!

YKS 2022 yorumları! Alan Yeterlilik Testi (AYT) zor muydu, kolay mıydı?
YKS 2022 yorumları! Alan Yeterlilik Testi (AYT) zor muydu, kolay mıydı?
GİRİŞ 19.06.2022 11:55 GÜNCELLEME 19.06.2022 13:08

12 yıllık Eğitim Öğretim hayatını önlisans veya lisans programlarıyla devam ettirmek isteyen öğrenciler, 19 Haziran Pazar günü Alan Yeterlilik Testine (AYT) girdi. AYT sınavında öğrencilere Türkçe, Sosyal Bilgiler Grubu, Matematik ve Fen Bilimleri Grubundan sorular geldi. Toplam 160 soruluk etap için öğrencilere 180 dakikalık süre verildi. Sabah saat 10.15’te başlayan sınav, öğleden sonra 13.15 gibi sona erdi. Peki, Üniversite yolculuğunun ilk adımı olarak da bilinen YKS 2022 sınavı zor muydu, kolay mıydı? İşte, sosyal medyadaki YKS 2022 yorumları…

YKS (AYT) 2022 YORUMLARI

YKS 2022 serüveni, AYT ile resmen başladı. 3 milyon 243 bin 425 aday Alan Yeterlilik Testine girerek maratona dahil oldu. Sınavın ilk saatleri olması hasebiyle öğrenci yorumları henüz paylaşılmadı. Ancak geçtiğimiz yılın öğrenci yorumları şu şekildeydi:

Aslıhan Arslan: Türkçe soruları çoğunlukla paragraftı, dilbilgisi ağırlıklı sorarlarsa yapamam diye korkmuştum ama bana göre kolaydı. Matematik'te çok fazla problem vardı. Din Kültürü sorularını Felsefe'den ayırt edemedim, yorum gücü istiyordu. Bence kitap okumayı seven öğrencilerin başarılı olacağı bir sınavdı.

Optik form

Elvan Doğan: Sınav güzel geçti. Bence her sorunun iki cevabı vardı. Hepsi birbirine çok yakındı o anlamda biraz zorlandım. Türkçe iyi geçti beklediğimden kolay geldi sorular. Sayısal sorular biraz karışıktı ama Fen daha iyiydi. Yarını bekleyeceğiz.

Taner Büyüközer: Sınav fena geçmedi ama sorular zordu. Yaptık bir şeyler. Türkçe de paragraf soruları uzundu. Okumak zaman aldı. Zaten en sona bırakmışım. Fen ve matematik iyi geçti.

Yasin Güler: Sorular kolaydı. Çalışında yapabiliyorsunuz. Sorular bana uzun geldi. Okuyana kadar zaman kaybettim. Pek mutlu olduğum söylenemez.

Serkan Emlik: Türkçede fazla dil bilgisi yoktu. Beklediğimiz şekilde okuduğunu anlama ve yorumlama soruları ile TYT Türkçe geçmiş yıllara göre bir tık daha kolaydı diyebiliriz. Şimdi güzelce dinlenip AYT için bekleme zamanı...

AYT 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurt genelindeki milyonlarca Üniversite adayının merakla beklediği AYT 2022 sonuçları, 20 Temmuz Çarşamba günü ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Adaylar ÖSYM AİS'i (Aday İşleri Sistemi) ziyaret ederek AYT 2022 sonuçlarını öğrenebilir. Aynı gün içerisinde TYT ve YDT sonuçları da öğrencilerle paylaşılacak.

AYT'NİN YÜZDELİK DİLİMİ

AYT ve YDT'nin ağırlığı yüzde 60 düzeyindedir. Ancak TYT sınavına girmeyen öğrencilerin puanları hesaplanmamaktadır.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi