MSÜ 2022 sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Personel Temini sonuç sorgulama ekranı...

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla beraber yurt genelinde tercih dönemine geçildi. Sınavda başarılı olan adaylar 30 Nisan-17 Mayıs tarihlerinde tercihlerini gerçekleştirdi. Tercih döneminin akabinde bugün itibariyle Ön Başvuru sonuçları PERTEM üzerinden duyuruldu. İşte, MSÜ 2022 sonuçları...

MSÜ 2022 sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Personel Temini sonuç sorgulama ekranı...
MSÜ 2022 sonuçları açıklandı! Milli Savunma Üniversitesi Askeri Personel Temini sonuç sorgulama ekranı...
GİRİŞ 20.06.2022 12:51 GÜNCELLEME 20.06.2022 12:54

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim alma hayali kuran öğrenciler için sonuçlar bugün itibariyle (20 Haziran Pazartesi) Personel Temin (PERTEM) üzerinden duyuruldu. 13 Ocak-9 Şubat tarihlerinde MSÜ başvurularını gerçekleştiren öğrenciler, bankalar ve ÖSYM aracılığıyla 130 TL'lik sınav ücretini yatırmıştı. Sınav, 27 Mart Pazar günü düzenlenirken tercih işlemleri de 30 Nisan-16 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Tercih sonuçları ise bugün itibariyle açıklandı. İşte, MSÜ 2022 tercih sonuçları ve sorgulama ekranı...

MSÜ TERCİH SONUÇLARI DUYURULDU!

Haftalardır merakla beklenen Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları 20 Haziran Pazartesi günü itibariyle PERTEM sistemi üzerinden adaylara duyuruldu. Adaylar, PERTEM sistemindeki ilan üzerinden sonuçlarına ulaşabilir. Ön Başvuru sonuçlarının akabinde bu kez 2. Seçim Dönemi başlayacak.

MSÜ öğrencileri

TERCİH SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MSÜ BÖLÜMLERİ 2022

Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber seçim döneminde Harp Okullarına ve Astsubay Meslek Yüksekokulları'na başvurularda bulundu. Her iki okul da kendi içerisinde değerlendirme yapıyor. Bunun dışında, Kara Harp Okulu için Sayısal; Sözel ve Eşit Ağırlık alanları bulunuyor. Harp Okullarındaki bölümler şu şekilde:

  • Kara Harp Okulu (SAYISAL, SÖZEL VE EŞİT AĞIRLIK)

  • Deniz Harp Okulu

  • Hava Harp Okulu

  • Sahil Güvenlik

Astsubay Meslek Yüksekokulları'nın tercihe açılan bölümleri de sınav kılavuzunda şöyle yer aldı:

  • Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu

  • Sahil Güvenlik

  • Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu

1. SEÇİM DÖNEMİ NEDİR?

Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri 1. Seçim Dönemi sırasında 120 soruluk sınava girerek maratona dahil oldu. Bu sınav için adaylara 165 dakika süre verildi. Tek kitapçık halinde hazırlanan sorular 2 saat 45 dakika içerisinde çözülmeye çalışıldı. Sınavdan sonra bu kez sonuçlar yine PERTEM ve ÖSYM sistemi üzerinden açıldı. Daha sonra tercih dönemine geçildi. Adaylar bu sırada puanlarını da göz önünde bulundurarak Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu seçiminde bulundu. Sınavdan tercih sonuçlarına kadar geçen evre birinci seçim dönemi olarak biliniyor.

2. SEÇİM DÖNEMİ

1. Seçim Dönemi sona erdikten sonra bu kez Milli Savunma Üniversitesi'ne çağrılacak adaylar yine PERTEM sistemi üzerinden açıklanacak. Bu sürecin akabinde 2. Seçim Dönemi başlıyor. 2. Seçim Dönemi, beden ölçütleri; sözlü mülakat ve fiziksel yeterliliği kapsayan bir evredir. Başkent Ankara'daki (KHO) 2. Seçim Dönemi için sadece kontenjan doğrusunda aday çağrılacak. 2. Seçim Dönemi esnasında adaylar şu işlemlere tabi tutulacak:

  • Evrak Kontrolü

  • Fiziki Değerlendirme

  • Kişilik Değerlendirme Testi

  • Fiziki Yeterlilik Testi

  • Psikomotor Testi

  • Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı

Tüm bu testlerden sonra 2. Seçim Dönemi sonuçları da yine Personel Temin (PERTEM) üzerinden ilan edilecek.

MSÜ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIYOR?

2. Seçim Dönemi ve bu döneme özgü testler tamamlandıktan sonra sonuçlar PERTEM üzerinden adaylarla paylaşılacak. Burada Aday Değerlendirme Puanı (ADP) göz önünde bulundurulacak. ADP, Üniversite Sınav Puanı; Fiziki Yeterlilik Testi Puanı, Müzik ve Mülakat puanından oluşmaktadır. Adaylar, puanları dikkate alınarak tercih ettikleri bölümlere yerleştirilecek. 

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu