KYK borçları silinecek mi? Gençlik ve Spor Bakanlığından öğrencilere müjdeli haber!

Ön lisans ve lisans eğitimlerinde masraflarını karşılamak için birçok öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumundan tahsis edilen geri ödemeli kredileri kullanıyor. Adaylar mezun olduktan 2 yıl sonra borçlarını ödemeye başlıyor. Enflasyonda yaşanan artış sonrası öğrencilerin ödeyecekleri miktarda artış yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrenciler için harekete geçti. Peki KYK borçları silinecek mi? İşte yapılan açıklamanın detayları…

KYK borçları silinecek mi? Gençlik ve Spor Bakanlığından öğrencilere müjdeli haber!
KYK borçları silinecek mi? Gençlik ve Spor Bakanlığından öğrencilere müjdeli haber!
GİRİŞ 14.07.2022 16:42 GÜNCELLEME 14.07.2022 16:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Devlet tarafından üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılayabilmesi için burs ve kredi imkanı sağlanıyor. Burs çıkmayan ihtiyaç sahibi öğrencilerin bir çoğu ise geri ödemeli kredi alıyordu. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından adaylara verilen kredinin geri ödeme işlemleri mezun olunduktan 2 yıl sonra başlıyor. Borç hesaplaması yapılırken gecikme durumunda enflasyon dikkate alınarak yeni bir hesaplama yapıldığı için öğrencilerin ödeyecekleri tutarlarda büyük bir artış yaşandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise konuyla ilgili müjdeli haberi verdi. Peki KYK öğrenim kredisi borçları silinecek mi? İşte Bakan Kasapoğlu'nun yaptığı "KYK borcu" açıklaması...

2022-2023 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den tatilin birleştirilmesine ilişkin kritik karar…2022-2023 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den tatilin birleştirilmesine ilişkin kritik karar…

KYK Öğrenim Kredisi Borçları Silinecek Mi?

Mezun olunduktan itibaren 2 yıl içerisinde KYK kredi ödemeleri başlıyor.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı son açıklamada enflasyon sebebiyle artış gösteren ücretlerle ilgili yaptığı açıklamada konunun Kabine toplantısında ele alınacağını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceklerinin altını çizerken konun ilk Kabine Toplantısında görüşüleceğinin müjdesini verdi.

Konuyla ilgili olarak çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Kasapoğlu " Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk Kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız bu konu etraflıca gençlerimizle kamuoyumuzla paylaşacak" ifadelerini kullandı.

KYK Burs Ücretlerine Artış Yolda!

Normal şartlar altında Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerine 12 ay üzerinden verilen burs ve kredi ödemelerinde zamlar Aralık ayında açıklanıyor. Ancak enflasyonun beklenen seviyeden yukarı olması nedeniyle KYK burs ve kredi ödemelerine ara zam yapılması gündeme geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt ücretleri geçtiğimiz yıla göre zamlanarak 850 TL'ye çıkartılmıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığının geri ödeme konusunun Kabine görüşülürken bu konunda gündeme gelmesi bekleniyor.

Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri Açıklandı Mı?

18-19 Haziran tarihinde gerçekleştirilen üniversite sınavı sonuçları 20 Temmuz tarihinde açıklanacak. Ardından tercih maratonu başlarken yeni eğitim döneminde binlerce öğrenci üniversitelere yerleştirilecek. Bu yıl üniversite sınavına rekor bir katılım sağlandı. Yaklaşık 3.5 milyon aday sınavlara girdi. Baraj uygulamasının kaldırılmasının ardından üniversite sınavına yoğun bir ilgi vardı. Bu sebeple KYK burs başvurularında da sayının artması bekleniyor. 

2021-2022 eğitim öğretim yılında 838 bin öğrenci burs alabilmek için başvuru da bulunmuştu. Bu yıl bu sayının 1.5 milyonun üzerinde olması bekleniyor. KYK burs ve yurt başvuruları üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Geçtiğimiz yıl burs başvuruları Kasım ayının ilk haftasında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde başvuruların ilk hafta olması bekleniyor. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • somali 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk krt veryansın ediyor ertesi gün sizde iptal ediyorsunuz. Nasıl o parayı yediyse geri ödeyecek. Ödeyenler kerizmi. Yerken iyiydi. Ana parayı alacaksın. Chp nin üzerinize salmasından çekinmeyeceksiniz. Birde bu rakamları düşürün. 4 yıl sonra para yüksek geliyor.
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    borcunu zamanında ödeyen hep suçlu ! ödeyene de iade edin o zaman!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!