AÖL online sınavda kopya çekilen sınavlar iptal edilecek! MEB’den kritik Açık Lise kararı…

Milli Eğitim Bakanlığı, internet üzerinden düzenlenen AÖL sınavlarıyla ilgili kritik bir karara imza attı. Sınav ekranında görüntü kaydeden, bilgi paylaşımı yapan ve sınav ekranının dışında ikinci bir programı açan öğrencilerin sınavlarını iptal edecek. AÖL online sınav ekranında öğrencileri tanımlayan kod bulunacak. İşte MEB’in Açık Lise sınav kararı…

AÖL online sınavda kopya çekilen sınavlar iptal edilecek! MEB’den kritik Açık Lise kararı…
AÖL online sınavda kopya çekilen sınavlar iptal edilecek! MEB’den kritik Açık Lise kararı…
GİRİŞ 23.07.2022 13:31 GÜNCELLEME 23.07.2022 13:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları AÖK üzerinden online olarak yapılmaya bugün başladı. 1.5 milyon öğrencinin katılımıyla yapılması beklenen sınavlara yoğun bir ilgi var. Açıktan aldıkları eğitimle lise mezunu olmak isteyenler, mezuniyet için gerekli kredileri tamamlamak istiyor. Sınavlarda Açık Lise öğrencilerine sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken, bu soruların yanıtlanması için sınav süresi 25 dakika olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, online sınavlarda öğrencilerin kopya çekmesinin önüne geçmek adına bir takım sınav kuralları belirledi. Sınav ekranında öğrencileri tanımayan kod bulunuyor. Kuralları ihlal eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak. İşte MEB'in uygulayacağı bazı kurallar;

Kopya Çekilmesi Durumunda Sınav Geçersiz Sayılacak

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı Açık Öğretim Kurumları çevrim içi sınav duyurusuna göre öğrencilerin belirlenen kurallara uyması gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşımayan adayın sınava katılması, öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi, öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme vb.) duraklatması ya da sınav ekranın dışına çıkılması durumunda öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak.

Sınavın soru ve cevaplarının sınav veya sonrasında paylaşılması yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunmaktadır. Paylaşım ihlali halinde 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacaktır. Sınav anında başka bir program, tarayıcı açılması durumunda öğrenci ekranına uyarı verilecektir. Açılan sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilir.

Sınavlar AÖK Bilgi Yönetimi Sisteminde Yapılıyor!

Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. dönem sınavları AÖK Bilgi Yönetimi sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. AÖL sınavlarına giriş için buradan direkt olarak sisteme yönlendirilirsiniz.  Sisteme giriş yaparak sınavı başlatan ancak elektrik kesintisi, bağlantı problemi gibi sıkıntılarla karşılaşan adaylar bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda bir defaya mahsus olarak sınava kaldıkları sorudan ve süreden devam edebilirler.

Online Sınavlarda Kaç Soru Soruluyor?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltilir. Herhangi bir dersin sınavı bitmeden adaylar diğer sınavlara başlayamaz. Online sınav ekranında bir soruyu cevaplayan aday o soruya geri dönüş yapamaz. Sınav süresi toplam 25 dakika olarak belirlenmiştir. Öğrenciler sınav ekranında herhangi bir basılı veya dijital kaynak kullanmayacaktır. Hatalı bir soru çıkması durumunda Milli Eğitim Bakanlığı, değerlendirme sürecinde o soruyu devre dışı bırakarak yeni bir puan hesaplaması yapar.

Ders Geçme Notu 45 Olarak Belirlendi

3. dönem sınavlarında ders geçme notu 45 olarak belirlendi. Sınavlarda değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılacak. Adayların doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı beştir. Sınavlarda yanlış cevap sayıları doğru yanıtları etkilemez. Yani 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürmez. Sınavda en az 9 soruya doğru yanıt veren bir öğrenci o dersi başarıyla tamamlamış sayılır. Sınavın sona ermesinin ardından (29 Temmuz) adaylar sınavın yapılışına ilişkin itirazda bulunabilirler. 

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 13
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınavların online olması gayet olumlu bir sistem Yoksa hem kağıt israfı hemde eğitimcinin zamanını boşa gider onun için en mantıklı sistem bu Zaten ( ÜNİVERSİTE OKUYANDA MESLEK SAHİBİ OLAMIYOR )
    Cevapla
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    cağ değişti artık gencler daha zeki
    Cevapla
  • vatandaş kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Online sınavı kaldırmak lazım. Herkes adam arıyor.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi mantıkla kaldırılmalı
    Cevapla
  • Açıktan açık 1 yıl önce Şikayet Et
    Örgün eğitimdeki öğrenciler pandemi dolayısıyla sınava girmeden ya da yüksek not verilerek sınıfı geçtiler. Açık lisede okuyanlara da milli eğitim kopyayla falan geçsinler diye göz yumuyor bence onun için online yapılıyor sınav.
    Cevapla
  • BRS 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınav salonları kameralarla izleniyor. Salona cihazla girmek yasak.Herkes kendi bilgisayarında sınav oluyor. Bitirdiği anda sonucu belli oluyor. Kısa sürede işlemler ilerliyor. Sistem güzel.
    Cevapla
  • sınavmış 1 yıl önce Şikayet Et
    Online sınav olmaz herşey formailteden ibaret
    Cevapla
  • CANKURTARAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sistem güzel. Sorular istenilen dilde cevaplanabiliyor. İşaret dili de var. Devlet soru basma, dağıtma, toplama, sınav gözetmeni yükünden kurtuldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem