YKS tercih kodu nasıl bulunur? YKS tercih kodu nedir, tercihte nasıl kullanılır?

YKS tercih işlemleri bugün sabah saat 10:00'dan itibaren ÖSYM AİS'ten alınmaya başladı. Tercih işlemleri AİS üzerinden gerçekleştirilirken, adaylar tercih edecekleri okul ve bölümlerin tercih koduna nasıl ulaşabileceklerini araştırıyor. Peki YKS tercih kodu nedir, nasıl bulunur? İşte tercih yapmaya hazırlanan adaylar için bu soruların yanıtı...

YKS tercih kodu nasıl bulunur? YKS tercih kodu nedir, tercihte nasıl kullanılır?
YKS tercih kodu nasıl bulunur? YKS tercih kodu nedir, tercihte nasıl kullanılır?
GİRİŞ 27.07.2022 15:14 GÜNCELLEME 27.07.2022 15:14

Bu sene rekor bir katılımla düzenlenen üniversite sınavı sonuçları için tercih dönemi başladı. Lise mezunları, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezlerine 5 Ağustos'a kadar tercihlerini listeli bir şekilde iletecek. Öğrencilerin tercih edecekleri bölümlerin belirli alım şartları bulunuyor. Bu şartlar tercih kodu ile ifade ediliyor. Tercih yapmaya hazırlanan adaylar, eğitim almak istedikleri üniversite ve bölümlerin tercih kodlarına erişebilmek için araştırmaya yapıyor. Peki 2022 YKS tercih kodu nedir, YKS tercih kodu nasıl bulunur? Tercih kodları ÖSYM tarafından açıklanan kılavuzda yer alıyor. İşte YKS tercih kodu sorgulama yöntemi...

YKS Tercih Kodu Nedir?

Tercih kodu, tercih yapılacak üniversitelerin kodudur. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların kodları ve adları yer almaktadır. ÖSYM tarafından yayınlanan 2022 YKS tercih kılavuzunda üniversitelerin kontenjanları, başarı sıralamaları, özel koşulları ve taban puanları ile birlikte YKS tercih kodu yer almaktadır.

YKS Tercih Kodu Nasıl Bulunur?

Adaylar tercih edecekleri üniversitelerin tercih kodlarına ulaşabilmek için ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuzu incelemelidirler. Tablo3'de iki yıllık ön lisans bölümlerinin tercih kodu bulunurken Tablo-4'de ise dört yıllık lisans bölümlerinin tercih kodları yer almaktadır. 

Tercih kılavuzunu açan adaylar bölümlerin yer aldığı listelerin ilk sütununda programın kodu bulunmaktadır. Sırasıyla tercih kılavuzunda programın adı, öğrenim süresi, alım yaptığı puan türü, genel kontenjanı, okul birincisi kontenjanı, özel koşuk ve açıklamalar, geçtiğimiz yıla ait tavan ve taban puanlar yer alır.  

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor