MEB çalışma takvimi: 2022-2023 Okullar ne zaman açılacak?

Okulların açılma tarihi, yaz tatilinin keyfini çıkartan öğrenciler tarafından merak ediliyor. Tatilin kaç gün daha devam edeceğini sorgulamak isteyen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri MEB çalışma takvimine ulaşmaya çalışıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılının başlangıç tarihini paylaştı. Peki 2022-2023 okullar ne zaman açılacak? İşte yaz tatilinin bitiş tarihi…

MEB çalışma takvimi: 2022-2023 Okullar ne zaman açılacak?
MEB çalışma takvimi: 2022-2023 Okullar ne zaman açılacak?
GİRİŞ 08.08.2022 16:05 GÜNCELLEME 08.08.2022 16:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Okullar ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı 18 milyon öğrenci ve ailesi ile birlikte öğretmenleri de yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz sene ilk kez kesintisiz yüz yüze eğitim alan öğrenciler, yoğun ve yorucu tempodan uzak kaldı. Bol bol dinlenecek vakit bulan çocuklar, okul yoluna tekrar düşecekleri tarihi merak etmeye başladı. Hava sıcaklıklarının artarak devam etmesi ve tatilin sürmesi sebebiyle velilerde programlarını okulların açılma tarihine göre yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak çalışma takvimini duyurdu. Öğrencilerin önümüzdeki dönem yapacakları ara tatil ve yararıyıl tatili tarihleri de belli oldu. İşte MEB çalışma takvimi…

ÖSYM sonuç açıklama sistemi| 2022 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? (sorgula)ÖSYM sonuç açıklama sistemi| 2022 YKS tercih sonuçları açıklandı mı? (sorgula)

AGEYV burs başvuruları başlıyor: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere burs verilecek...AGEYV burs başvuruları başlıyor: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelilere burs verilecek...

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak takvimi açıkladı. Konuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Bakan Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Okullarda birinci dönemin ilk ders zili 12 Eylül Pazartesi günü çalacak. Okullarda eğitim dönemi ise 16 Haziran Cuma günü sona erecek.

MEB Duyurdu: Tatiller Birleştirildi

Okulların açılış ve kapanış tarihlerinin yanı sıra dönem içinde uygulanacak ara tatil tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin dönem içerisinde yoğun tempodan kısa da olsa uzaklaşabilmesi ve dinlenmesi için iki ara tatil uyguluyor. Bunun dışında öğrencileri 1. dönem sonunda yarıyıl tatili olarak da bilinen Sömestr tatili bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanacak ara tatilin, Ramazan Bayramı tatili ile birleştirildiğini açıkladı. Normal şartlarda dini ve resmi bayramlarda okullar eğitim öğretim faaliyetlerine ara veriyor. İşte ara tatil ve sömestr tatil tarihleri;

MEB'den Özel Öğretim Kurumlarıyla İlgili Kritik Karar

Milli Eğitim Bakanlığı, özel öğretim kurumlarında sınıf mevcudu sayılarında değişiklik yaptı. Resmi gazetede yayınlanan karara göre yeni eğitim öğretim yılından itibaren anasınıfı, ana okulu gibi okul öncesi eğitim sınıflarında sınıf mevcudu 20 öğrenciyi aşmayacak. Bunun yanı sıra Özel öğretim kurumlarında sınıf mevcutları okullarda 30'dan fazla olmayacak.

Müfredata Yeni Bir Ders Ekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kadıköy Atatürk Fen Lisesi'nin Erhan Afyoncu Kütüphanesinin açılışına katıldı. Önemli açıklamalarda bulunan Bakan Özer, en önemli adımın mesleki eğitim merkezlerinde attıklarını vurgularken Bunu ilk defa açıklıyorum. Kültür Tarihi ile ilgili bir ders çalışmamız var.

Yeni bir müfredat oluşturma çalışmamız var. Atmış olduğumuz her bir adımı birleştirecek olan ama öncelikle okul yönetiminden başlayıp öğretmenlerin Kültür Tarihi ile tanışacakları, zenginleşecekleri bir alan oluşturmak adına önemli bir adım atacağız. Bunun hazırlıkları bitmek üzere. Eğitimleri tamamladıktan sonra müfredatımıza inşallah Kültür Tarihi dersimizi kazandırmış olacağız" dedi.

2022-2023 Okulların Kapalı Olacağı Tarihler Belli Oldu

Resmi ve dini bayramlarda devlet kurumları, bankalar ile üniversiteler ve okullar eğitim öğretim faaliyetlerine ara veriyor. 2022-2023 takviminin açıklanması ile birlikte okulların kapalı olacağı tarihlerde belli oldu. İşte resmi ve dini tatil tarihleri;

Yılbaşı tatili 1 Ocak

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan

Ramazan Bayramı 21-23 Nisan 

Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Kurban Bayramı 28 Haziran - 01 Temmuz 

Demokrasi ve Milli Birlik Günü 15 Temmuz

Zafer Bayramı 30 Ağustos

Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim

İlkokula Yeni Başlayan Öğrenciler Dönemi Erken Açıyor!

Okul öncesi eğitimlerini tamamlayan ve yaş sınırını aşan öğrenciler İlkokul 1. sınıfa başlamaya hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni kademeye geçecek öğrenciler için bir uyum haftası düzenleyecek. Uyum haftasında İlkokula yeni başlayan minik öğrencilerin, arkadaşlarına, öğretmenlerine ve yeni okullarına uyum sağlayabilmesi için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yayınlanana 2022-2023 eğitim öğretim takvimine göre uyum haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmenler Mesleki Gelişimleri İçin Seminerlere Katılacak

2022-2023 eğitim öğretim yılının planlaması dahilinde 1.2 milyon öğretmen dönemi çocuklardan önce açacak.  Yeni eğitim yılında yapılan değişiklikler, müfredattaki konular öğretmenlere aktarılacak. Bakanlık öğretmenlerin mesleki gelişimlerini hızlandırmak amacıyla öğretmen seminerlerini düzenleyecek. 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmen seminerleri, okulların açılmasından 2 hafta önce başlayacak. 1 Eylül'de başlayan seminerlerin online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağı henüz açıklanmadı.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 18
  • Halenur 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandeminin mağduru sınıfta kalan binlerce liseliler ve mağdur aileler var.onlarin durumu nasıl olacak peki sayın bakanım.1 yıl korkuyla gidip eğitim öğretim gördüler.siniflar kapandı virüs çıkınca.bir şans af sözkonusu varmı çalışmalarınızda merak ediyoruz bunu bilgi verebilirseniz seviniriz.tesekkurler
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okulları da dokuz- beş aralığında olsun lütfen, devlet çalışan anneleri özel okulların kucağına atıyor, sesimizi duyun.
    Cevapla
  • Uustunkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 8 akşam 6 arası evde bulunmayan biri annelikten bahsediyor ilginç...
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Değişiklik yok...önce açıklandığı gibi....sansasyonel başlık atmak prim almak için karakteriniz olmuş...haberci
    Cevapla
  • AloneWOLF 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de özel okul ve dershane sayısının dünya literatüründe rekor seviyede olmasının nedenini hiç merak ettiniz mi? Demek ki yolunda gitmeyen bir şeyler var. Ülkemizde zamanında her alanda ciddi reformlar yapıldı. Başarılı oldu ya da olmadı fakat yapıldı. Milli Eğitim alanında akıllara kazınan bir reform hatırlamıyorum. (4+4+4 haricinde) Türkiye'nin zengin, müreffeh bir ülke olmasının yolu eğitimden geçer. Dünya'da bunun çok iyi örnekleri var. Biz halen yerimizde sayıyoruz ya da saydırılıyoruz. Çok yazık.
    Cevapla
  • doğru sözlü 1 yıl önce Şikayet Et
    16 yıl önce bir kez sınav yapıp uzmanlık verdiler. O zaman 1 yıllık farkla sınava giremedim. Aynı işi yapan arkadaşlarız .Onlar 16 yıldır bizden farklı maaş alıyor. Şimdi de gene haksızlık yapılarak alay edercesine sınav yapılıyor. 24.yılımı çalışıyorum. Uzman olsam baş öğretmenlik 10 yıl sonra gene haksızlık olacak. Birçoğumuz baş öğretmen olamayacağız. Hata üstüne hata yapılıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar