2022 TEV burs başvuru tarihleri: Öğrencilere en düşük aylık 800 TL burs verilecek!

Türk Eğitim Vakfı, maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencileri için harekete geçti. TEV burslarından devlet üniversitelerinde eğitim gören T.C. vatandaşı ve 25 yaşını aşmamış öğrenciler ile başka kamu veya özel vakıflardan burs almayan öğrenciler yararlanabilecek. Üniversitelilere en düşük aylık 800 TL burs ödemesi yapılacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı TEV burs başvuru tarihleri belli oldu. Peki TEV burs başvurusu nereden, nasıl yapılacak?

2022 TEV burs başvuru tarihleri: Öğrencilere en düşük aylık 800 TL burs verilecek!
2022 TEV burs başvuru tarihleri: Öğrencilere en düşük aylık 800 TL burs verilecek!
GİRİŞ 10.08.2022 15:53 GÜNCELLEME 11.08.2022 10:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Eğitim Vakfı, orta öğrenim, yüksek öğrenim, yüksek lisans, doktora, üstün başarı ve sanat bursu olmak üzere bir çok kademede öğrencilere destek oluyor. TEV yurt içi bursları karşılıksız olarak öğrencilere ödenirken, açık öğretim öğrencileri ile uzaktan eğitimde okuyanlar burslardan yararlanamıyorlar. 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerin yararlanabileceği bursun başvuru takvimi açıklandı. Devlet tarafından adaylara sağlanan KYK bursunu alan öğrenciler, TEV burslarına müracaat edemezken geri ödemeli kredi almanın bir sakıncası bulunmamaktadır. Ara sınıflarda okuyup bursun devam etmesini isteyen öğrenciler 4 not ortalamasından en az 2.5 yapmalıdır. Peki TEV burs başvuruları ne zaman? İşte başvuru tarihleri ve şartları...

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Son dakika gözler ÖSYM'deydi...2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS tercih sonuçları açıklandı mı? Son dakika gözler ÖSYM'deydi...

2022 Türk Eğitim Vakfı (TEV) Burs Başvuruları Ne Zaman?

Türk Eğitim Vakfı, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu verecek. Burs almaya hak kazanacak öğrenciler öğretim kurumlarınca oluşturulan komisyonlarca verilmektedir. 2022-2023 eğitim öğretim yılında TEV üniversite burs başvuruları 12 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında alınacak.

En Düşük 800 TL Burs Verilecek!

Türk Eğitim Vakfı 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine aylık 800 TL burs ödemesi yapmıştı. Bu ücretin 2022-2023 yılında ise artarak 1.000 TL seviyesini geçmesi bekleniyor. Öğrencilere burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 9 ay boyunca ödeniyor. Her yıl burs alan adayların başarı durumları kurum tarafından kontrol edilirken, başarılı olduğu tespit edilen öğrencilerin bursu eğitim hayatının sonuna kadar devam ediyor. Başarısız olanlar veya başka bir kurumdan burs aldığı öğrenilen adayların burs ödemesi kesiliyor.

TEV Yükseköğrenim Burs Başvuru Şartları Neler?

Türk Eğitim Vakfı burslarından T.C. vatandaşı olan öğrenciler, yararlanabilmektedir. Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olanlar, başka kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almayanlar, ara sınıflar için 4.00 üzerinden genel not ortalamasının en az 2.50 olanlar, hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için başarılı olarak geçenler, DGS ile yerleşenler için ise iki yıllık mezuniyet ortalamasının en az 2.80 olması gerekmektedir. İkinci öğretim öğrencilerinin ikinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2.80 olması gerekmektedir.

TEV Bursundan Kimler Faydalanamaz?

Vakıf üniversitesi öğrencileri, açık öğretim/uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programlı bölümlerde eğitim alanlar, dört yıllık lisans bölümlerden mezun olup ikinci kez lisans eğitimi alanlar, genel not ortalaması 2.50'nin altında olanlar, genel not ortalaması 2.50 olsa bile başarısız dersi bulunanlar, 25 yaşından büyük olanlar, hüküm giyenler öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar ve TEV'den burs almaya devam eden kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamazlar.

Burs Başvurusu Nereden Yapılır?

Türk Eğitim Vakfı Yükseköğrenim bursuna başvuru yapmak isteyen adaylar yukarıda belirtilen tarihler aralığında TEV internet sitesi üzerinden form doldurmaları gerekmektedir. Başvuru formunda adayların, genel bilgileri, eğitim bilgileri, iletişim bilgileri vb. yer almaktadır. TEV Burs Başvuru Formu doldurup açıklanan prosedüre göre başvuru yapılmalıdır. Adaylara aşamalarla ilgili bildirim yapılmaktadır. Sizde direkt olarak buradan başvuru ekranına gidebilirsiniz.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Söz konusu vakıf için söylemiyorum genel: Çocukları cemaatlere, vakıflara, gruplara itmeyin burslarını devlet versin, yurtlarını devlet versin. Vakıflar da yardım yapmak istiyorsa devlete versin devlet dağıtsın. Dersaneydi, yurttu vakıftı bu yollarla çocukları devşirdiklerini fetö olayından tecrübe ettiniz daha zorlamaya gerek var mı?
    Cevapla
  • AHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen devlet herkese burs veriyor ya milletin çocuğu başvuruyor burs çıkıyor her sene. Alırsan kredi var diyor devlet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti