Öğrencilere özel burs verecek vakıf ve kurumların listesi belli oldu! Her ay 1.500 TL'ye kadar...

YKS yerleştirme sonuçlarının duyurulmasıyla öğrenciler devlet kurumlarının yanı sıra alternatif olarak burs verecek vakıf ve kurumları incelemeye aldı. Eğitim, konaklama ve diğer ihtiyaçların karşılanması için üniversite öğrencileri burs verecek kurumları araştırıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs verecek kurumlar, başvuru şartları ve tarihleri duyurdu. Aylık burs ödemeleri 1.500 TL’ye kadar yükseliyor…

Öğrencilere özel burs verecek vakıf ve kurumların listesi belli oldu! Her ay 1.500 TL'ye kadar...
Öğrencilere özel burs verecek vakıf ve kurumların listesi belli oldu! Her ay 1.500 TL'ye kadar...
GİRİŞ 26.08.2022 15:05 GÜNCELLEME 26.08.2022 15:06

Devletin üniversitelilere sağladığı burs/kredi imkanının yanı sıra birçok özel kurum ve vakıf öğrencilerin maddi yükünü hafifletmek için harekete geçti. Öğrencilere karşılıksız olarak burs yardımı yapılırken, adayların kurumların belirlediği başvuru şartlarına uymaları gerekiyor. Üstelik başarılı olan öğrenciler, eğitim hayatlarının sonuna kadar burs ödemelerinden faydalanabiliyorlar. Bu yıl TÜGVA, TÜRGEV, Diyanet, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Eğitim Vakfı, Hasan Faydasıçok Vakfı, Elele Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, Çelikel Eğitim Vakfı, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, Rüştü Akın Vakfı, LİSES Vakfı öğrencilere burs desteği sağlayacak. Burs başvuru şartları ve öğrencilere verilecek aylık ücretler kurumlar tarafından bir bir açıklandı. İşte öğrencilere burs desteği verecek kurumların başvuru tarihleri...

Üniversiteye kayıt yaptırmak için hangi belgeler gereklidir? 2022 E-kayıt ve bizzat kayıt için...Üniversiteye kayıt yaptırmak için hangi belgeler gereklidir? 2022 E-kayıt ve bizzat kayıt için...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)

TÜGVA tarafından ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilere aylık 300 TL burs ödemesi yapılıyor. Bu burs ücretlerinin yeni dönemde artması bekleniyor. Henüz yeni başvuru tarihleri duyurulmadı. Önümüzdeki dönem üniversiteler açılana kadar burs başvurularının alınmaya başlanması bekleniyor. TÜGVA ayrıca öğrencilere yurt ihtiyaç bursu ve yurt başarı bursu da sağlıyor. 24 yaşından küçükler, başka kurumdan burs almayanlar, T.C. vatandaşları ve ihtiyaç sahibi öğrenciler burstan yararlanıyor.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)

TÜRGEV Akademi burslarına İstanbul'daki üniversitelerin örgün eğitim programlarına devam eden lisans öğrencileri başvuru yapıyor. Burs almaya hak kazanan adaylara Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında toplam 9 ay boyunca burs ödeniyor. Burs ücretleri TÜRGEV Akademi Koordinatörünün teklifi ve Genel Müdürün onayı ile belirlenmektedir. TÜRGEV' ayrıca  Lisansüstü Araştırmacı Yetiştirme bursu kapsamında 1250 TL ile 2.500 TL burs ödemesi yapmaktadır. Bununla birlikte Hafız Barınma Bursu, Hafız Lisans Eğitim Bursu ve ortaöğretim bursu bulunmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM)

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim bursu başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri 15 Kasım-1 Ekim tarihleri arasında alınmıştı. Bu yılda benzer şekilde başvuru işlemlerinin başlaması bekleniyor. Burs almaya hak kazanan adaylara aylık 650 TL burs ödemesi yapılıyor. Sürekli bir işte çalışanlar, T.C. vatandaşı olmayanlar, polis ve askeri okul öğrencileri ile okulu uzatanlar Vakıflar Genel Müdürlüğü bursundan yararlanamıyor. KYK burs alan öğrenciler, VGM bursu alamazlar. 

Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV)

2022 yılı Diyanet Vakfı bursları  yurt içi ve yurt dışı II. kabul başvuruları başladı. 19 Ağustos tarihinde başlayan başvuru işlemleri 19 Eylül tarihine kadar devam edecek. İlahiyat akademi, Özel Destek Akademi burs başvuru şartları açıklandı. 22 yaşından küçük olanlar, T.C. vatandaşları, vakıfça belirlenen barınma yerlerinde barınma şartını kabul edenler ve e İlahiyat/İslami İlimler Fakültelerinde öğrenim görüyor olanlar başvuru yapabilirler.

Elele Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (ESEV)

Elele Sağlık ve Eğitim Yardımlaşma Vakfı 2022-2023 eğitim öğretim yılında burs başvuruları 20 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında alınacak.  Burs almaya hak kazanan adaylara 9 ay boyunca aylık 1.200 TL burs ödemesi yapılacak. 4 yıllık lisans bölümlerinde okuyanlar, devlet üniversitesinin yanı sıra vakıf ve özel üniversitelerde tam burslu okuyanlar burs başvurusunda bulunabilirler.

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV)

Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı burs başvuruları 15 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında alınacak. Tıp, Eczacılık, Hemşirelik, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri fakültelerinde 4 yıllık eğitim alan 2. sınıf ve üzeri öğrenciler burstan yararlanabilecekler. Yapılacak değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan adaylara toplam 9 ay boyunca her ay 550 TL burs ödemesi yapılacak.

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV)

Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı, bursları bu dönem yıl iki ayrı başvuru olarak alınacak. Burs başvuru işlemleri 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kız öğrencilerin desteklenmesi amacıyla verilen bursu almaya hak kazanan öğrencilere aylık 900 TL, hem erkek hem de kız öğrencilerin başvuru yapacağı bursu almaya hak kazananlara aylık 700 TL ödeme yapılacak. Devlet üniversitelerinde okuyanlar veya özel üniversitelerde tam burslu okuyanlar müracaat edebilirler.

Rüştü Akın Vakfı (RAV)

Rüştü Akın Vakfı İlköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik verilecek bursun başvuru takvimini açıkladı. Üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinde okuyan öğrencilere aylık 300 TL burs ödemesi yapılacak. Burs başvuru işlemleri 15-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılacak değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan adaylara toplam 10 ay boyunca ödeme yapılacak. Lisans bursuna başvuru yapacak adayların 4 üzerinden en az 3 not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

Çelikel Eğitim Vakfı (ÇEV)

Devlet ve vakıf üniversitelerinde lisans eğitimi alan ve İstanbul'da yaşayan öğrencilere Çelikel Eğitim Vakfı aylık 1.500 TL burs ödemesi yapılacak. Çelikel Eğitim Vakfı burs başvuruları 11 Eylül tarihine kadar devam edecek.  Burs ödemeleri 12 ay üzerinden gerçekleştirilecek. Gerekli başarı kriterlerini sağlayan adaylar, burs ödemelerini eğitim hayatlarının sonuna kadar alabilirler. 

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Türk Eğitim Vakfı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere aylık 1.325 TL burs ödemesi yapacak. Burs ödemeleri toplam 9 ay üzerinden devam edecek. Gerekli başarı şartlarını sürdüren adaylar, önümüzdeki eğitim dönemlerinde de burstan yararlanmaya devam edebilirler. TEV burs başvuru işlemleri 12 Eylül-2 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Vakıf üniversitesi, açık ve uzaktan okuyanlar, ikinci kez lisans eğitimi alanlar. GNO'su 2.00'ın altında olanlar ve 25 yaşından büyükler burstan yararlanamazlar.

LİSES Vakfı

LİSES Vakfı bu yıl üniversite kazanan veya ara sınıfta okuyan öğrencilere yönelik burs başvurularının başladığını duyurdu. Başvuru işlemleri 8 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında sürecek. İstanbul, Çorlu, Tekirdağ ve Edirne'de bulunan üniversitelerde okuyanlar burstan yararlanabilecekler. Burs almaya hak kazanan adaylara aylık 600 TL burs ödemesi yapılacak. Devlet üniversitelerinde okuyanlar veya vakıf üniversitelerinde tam burslu eğitim alanlar burstan yararlanabilirler.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?