Bursluluk sınav yerleri: MEB 2022 İOKBS sınav giriş belgesi nereden, nasıl sorgulanır?

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katılacağı bursluluk sınavı Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. İOKBS adıyla bilinen sınavın yapılmasına kısa bir zaman kala öğrenciler ve aileleri sınav yerlerine ilişkin detayları öğrenmek için araştırma yapıyor. Bursluluk sınav giriş belgesinin açıklanması ile birlikte adayların sınava katılacakları okul, adres, salon, sıra numarası gibi bilgiler belli olacak. Peki bursluluk sınav yerleri açıklandı mı? İşte MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama...

Bursluluk sınav yerleri: MEB 2022 İOKBS sınav giriş belgesi nereden, nasıl sorgulanır?
Bursluluk sınav yerleri: MEB 2022 İOKBS sınav giriş belgesi nereden, nasıl sorgulanır?
GİRİŞ 28.08.2022 10:11 GÜNCELLEME 28.08.2022 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı takvime göre 2022 Bursluluk sınav 4 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavlarda adaylara 100 soru yöneltilirken, bu soruların cevaplanması için 120 dakika sınav süresi verilecek. İOKBS sınavının ardından belirlenen başarı kriterlerini yerine getiren adaylara devlet burs desteği sağlayacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Bakanlık burs ücretini aylık 660 TL'ye yükseltmişti. Sınav yerlerinin ilan edilmesiyle birlikte adaylar yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçebilmek için önceden okulları ziyaret edecek. Peki 2022 İOKBS sınav giriş belgeleri açıklandı mı? İşte MEB Bursluluk sınav yeri sorgulama yöntemi...

İhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız 1300 TL kırtasiye yardımı yapılacak! 2022-2023 başvuru ekranıİhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız 1300 TL kırtasiye yardımı yapılacak! 2022-2023 başvuru ekranı

2022 Bursluluk (İOKBS)Sınav Giriş Yerleri Açıklandı!

Bursluluk sınav yerleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Adaylar T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodunu girerek, sınava katılacakları okulları sorgulayabilirler.

BURSLULUK SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak ve öğrencilerin sınava katılacakları salon ve sırada hazır bulunacaktır. Sınav giriş belgesinde, sınavın yapılacağı okulun açık adresi, salon ve sıra numarası ile öğrencilerin sınav süresince uyması gereken kurallar bulunmaktadır. 

Kurallara Uymayan Adayların Sınavları Geçersiz Sayılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen sınav kurallarını ihlal eden adayların sınavları geçersiz sayılır. Buna göre Bursluluk sınavı başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava katılan, cevap kağıdının zarar görmesi, geçerli kimlik belgesinin ibraz edilememesi, başka bir öğrenciye ait evrakın kullanılması, öğrencinin yerine bir başkasının sınava girilmesi gibi durumlarda sınav geçersiz sayılır.

Öğrencinin bir başka öğrenciye kopya vermesi veya kopya alması, sınava girildiği halde işaretlemenin cevap kağıdına yapılmaması, sınav evrakı ile geçerli kimlik belgesinin uyuşmaması, sınav evrakına zarar verilmesi gibi durumlarda öğrencilerin sınavı iptal edilir.

Bursluluk Sınavı Nasıl Yapılacak?

Bursluluk sınavında öğrencilerin eğitim aldıkları kademeye göre sorular yöneltilecek. Adaylara toplam 100 soru sorulurken, İOKBS sınav süresi 120 dakika olarak belirlendi. Sınavın değerlendirmesi yapılırken her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkartılarak adayların ham puanı tespit edilecek. Dolayısıyla sınavlarda 3 yanlış cevap 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında saf dışı bırakacak. 

Sınav Sonuçları 23 Eylül'de Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı 4 Eylül'de düzenlenecek sınavın sonuçları 23 Eylül tarihinde ilan edecek. Sorgulama işlemleri her yıl olduğu gibi bu senede doğrum tarihi ve T.C. kimlik numarası ile beraber meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanacak. Adayların sınavlardan elde ettikleri puanlar, sınav sonuç belgesine görüntülenebilecek. Sonuçlar sonrasında bursluluk sınavını kazanarak okula kayıt yaptıran öğrencilere burs ödemeleri Ekim ayı başından itibaren ödenecek.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 1
  • vuslat 1 yıl önce Şikayet Et
    bir an önce konuya girsenize.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi