KYK yurt başvuru sonucu sorgulama sayfası! 2022 e-Devlet sonuçlar nasıl öğrenilir?

KYK yurt başvuru sonuçları, üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla öğrencilerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Özel yurt ve ev kiralarında yaşanan fiyat artışlarının ardından devlet yurtlarına başvuru yapan adaylar sonuçların açıklanma tarihine erişmek istiyor. Geçtiğimiz yıl KYK sonuçlarının Eylül ayında açıklanması sebebiyle gözler Gençlik ve Spor Bakanlığına çevrildi. Peki 2022 KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet yurt sonucu sorgulama sayfası...

KYK yurt başvuru sonucu sorgulama sayfası! 2022 e-Devlet sonuçlar nasıl öğrenilir?
KYK yurt başvuru sonucu sorgulama sayfası! 2022 e-Devlet sonuçlar nasıl öğrenilir?
GİRİŞ 02.09.2022 09:37 GÜNCELLEME 02.09.2022 09:37

KYK yurt sonuçları için heyecanlı geri sayım süreci başladı. Eylül ayına girilmesiyle birlikte binlerce ön lisans ve lisans öğrencisi, barınacak yer sorununu çözerek eğitim hayatlarına odaklanmak istiyor. Devlet yurdu başvuru işlemleri, 28 Ağustos tarihinde sona ermişti. Başvuruların tamamlanmasının üzerinden ise dört gün geçti. Her yıl olduğu gibi bu yılda sonular e-Devlet kapısı aracılığıyla erişime açılacak. Öğrenciler, eğitim aldıkları üniversitelerin akademik takvimlerini dikkate alarak yurtlara yerleşebilecek. Sonuçların açıklanması ile beraber adaylardan ilk kayıt ücretini yatırarak, yurt müdürlüklerine gerekli belgeleri iletmesi gerecek. Peki 2022 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte e-Devlet üzerinden sorgulama yapma yöntemi...

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

2022 KYK yurt başvuru sonuçları henüz erişime açılmadı. Ancak üniversitelerin kayıt döneminin sona ermesi ve akademik takvimlerini belirlemesi ile birlikte sonuçların kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

Öğrenciler, sonuçlar açıklandığında sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapacak. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan "Size nasıl yardımcı olabilirim?" kısmına Gençlik ve Spor Bakanlığı yazacak.

Ardından burada karşılarına gelen " Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama" bölümünden yurt çıkıp çıkmadığını sorgulayabilecek. Yedek talihli adaylar kayıt işlemlerinin sona ermesiyle yurt kazanma hakkına sahip olabilirler.

2022-2023 KYK YURT BAŞVURU SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif hale gelecektir)

2022 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklanma tarihi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulmuyor. Değerlendirme işlemleri bittiğinde sonuçlar direkt olarak adaylar ile paylaşılıyor. Öncelik olarak ihtiyaç sahibi öğrenciler yerleştirilirken daha az ihtiyacı olduğu değerlendirmesi yapılan adaylara göre sıralama belirleniyor. Geçtiğimiz yıl yurt sonuçları Eylül ayı içerisinde ilan edilmişti. Bu yılda Eylül ayının ikinci haftası sonuçların adaylar ile paylaşılması bekleniyor.

KYK Yurt Ücretleri Aylık Ne Kadar?

KYK aylık yurt ücretleri, kalınan şehre ve yurdun özelliklere göre değişkenlik göstermektedir. Üniversitelerde eğitim alan öğrenciler için devlet yurtlarında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği çıkmaktadır. Öğrenciler, yurtlarda kendi kişisel alanlarının temizliğinden sorumlu iken genel temizlik görevli personel tarafından yapılmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu son yaptığı açıklamasında yurt ücretleriyle ilgili ifadeler gördüğünü belirterek " Resmi olarak yurt ücretlerini Eylül ayı içinde belirleyip, açıklayacağız. Bunun dışında hiçbir bilgiye itibar edilmesin.’ ifadelerini kullandı. Genel olarak KYK yurt ücretleri şu anda 400 TL ile 600 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

2022 KYK Yurtları Giriş Çıkış Saatleri

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı devlet yurtlarında kalan öğrencilerin akademik takvim gereği belirlenen tatiller, hafta sonu tatili, resmi ve dini tatiller hariç olmak üzere bir eğitim öğretim yılında toplam 75 gün izni bulunmaktadır. Yurtlardan izin almak isteyenler yurt müdürlüklerinden veya GencizBiz uygulaması aracılığıyla internet üzerinden izin alabilirler. KYK yurt giriş çıkışları, güvenlik görevlileri tarafından takip edilmektedir. Yurda giriş saati sabah 06.00 iken son giriş saati ise 23.00'dır.

KYK Yurtlarında Kalacak Adaylar Dikkat!

Üniversite eğitimleri boyunca KYK yurtlarında kalacak adayların uymaları gereken bazı kurallar mevcuttur. Bu kuralları ihlal ettiği tespit edilen öğrencilere uyarı ve tekrarlanması durumlarında yurttan çıkarma cezası uygulanabilmektedir. Yurt odalarında su ısıtıcı, kahve makinası gibi elektronik cihazların kullanımı yasaktır. KYK yurt odalarında sigara içilmez. İdareden izin alınmadan yurttan ayrılmak, size verilen yatak ve oda haricinde başka yerde konaklamak yasaktır.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi