SÜTAŞ Vakfı 4 yıllık lisans öğrencilerine 754 TL burs verecek! Başvurular başladı...

Sütaş Eğitime Destek bursu başvuru takvimi belli oldu. 4 yıllık üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için toplam 8 ay boyunca burs verilecek. Yükseköğretim kurumlarını bu yıl kazanan veya ara sınıfta okuyan başarılı öğrenciler burstan yararlanabilecek. Bursa başvuru yapacak adayların gerekli başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. Burs almaya hak kazananlara karşılıksız her ay 754 TL burs verilecek. İşte Sütaş Vakfı burs başvuru şartları ve tarihleri...

SÜTAŞ Vakfı 4 yıllık lisans öğrencilerine 754 TL burs verecek! Başvurular başladı...
SÜTAŞ Vakfı 4 yıllık lisans öğrencilerine 754 TL burs verecek! Başvurular başladı...
GİRİŞ 07.09.2022 15:14 GÜNCELLEME 07.09.2022 15:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sütaş Vakfı burs başvuruları internet üzerinden alınmaya başlandı. Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinde eğitim alan ve 23 yaşın altındaki öğrenciler burstan yararlanabilecek. Devlet tarafından öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamak adına verilen KYK burs/öğrenim kredisi alanlar da bursa başvuru yapabilecek. Online olarak yapılacak başvurularda YKS sonuç belgesi, transkript ve öğrenci belgesi talep edilecek. Yapılacak değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan ve gerekli başarı kriterlerini yerine getiren adayların burs ödemeleri bir üst sınıfta da yatmaya devam edecek. Sütaş Vakfı, burs ödemeleri Ekim ayında başlayarak 8 ay boyunca hesaplara yatırılacak. Peki Sütaş Vakfı burs başvurusu nasıl yapılır? İşte bursa ait tüm detaylar...

Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere 3.000 TL'ye kadar burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır?Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere 3.000 TL'ye kadar burs verilecek! Başvuru nasıl yapılır?

SÜTAŞ Vakfı Burs Başvuruları Başladı!

SÜTAŞ Vakfı üniversitelerde lisans eğitimi alan öğrencilere destek vermek amacıyla burs programını başlattı. Burs başvuru işlemleri 31 Ağustos-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yapılacak değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan adaylara geri ödemesiz olarak aylık 754 TL ödeme yapılacak. Burstan yararlanmak isteyen adayların gerekli başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. 

Burs Başvuru Şartları Belli Oldu

Sütaş Vakfı bursundan üniversiteyi yeni kazanan veya ara sınıfta eğitim gören öğrenciler yararlanabilir. Burs türü geri ödemeli bir burs değildir. Sütaş Eğitime Destek Bursu karşılıksız olarak öğrencilere ödenmektedir. KYK kredisi ve bursu alan öğrenciler de başvuru yapabilirler. İşte güncel başvuru şartları;

Gelir getiren düzenli bir işte çalışmamak,

Maddi imkanları yetersiz olmak

Başka kurumdan burs almıyor olmak,

23 yaşından büyük olmamak,

Yabancı öğrenci ise Türkçe okuyup yazabilmek,

Toplumsal değerler ve etik ilkelere uygun davranış sahibi olmak,

Ara sınıfta başvuru yapacaklar için not ortalamasının 100 üzerinden en az 65, 4 üzerinden en az 2,5 olması gerekmektedir. ( Başarısız dersi olanlar başvuru yapamazlar) 

Sütaş Vakfı Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sütaş Vakfı burs başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecek. Burs Başvurusu yapmak isteyen adaylar, kimlik belgeleri, eğitim bilgileri, aile bilgileri, aile mali durum bilgilerini içeren formu doldurarak burs başvurusunda bulunabilirler. Başvuru işlemleri için son tarih 20 Eylül olarak belirlenmiştir. Burs başvurusu yapmak isteyen adaylar direkt olarak buradan sayfaya yönlendirilir.

Burs Ödemeleri 8 Ay Boyunca Yapılacak!

Sütaş Vakfı bursu almaya hak kazanan adaylara geri ödemesiz 754 TL verilecek. Burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları arasında toplam 8 ay boyunca yapılacak. Burs ödemeleri her ayın ilk haftasında verilen banka hesaplarına havale edilir. Öğrenci bursunun devam etmesi için bursiyerler her dönem sonunda notlarını gösteren belgeleri komisyonlarına iletmelidir. Zorunlu ya da seçmeli herhangi bir dersten kalan, dönem ortalaması 100 üzerinden en az 65 veya 4 üzerinden 2,5'in altına inen öğrencilerin bursları iptal edilir.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 3
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    başka burs duyuruları da yapılmalı.. koca haber tek burs için olmamalı
    Cevapla
  • Baha 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan böyle sütaş ürünleri tercih ederiz
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    %99 vergiden düşüyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele