KYK yurt başvuru sonuçları: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı...

KYK yurt başvuru işlemleri 28 Ağustos tarihinde sona ermişti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayında yaptığı açıklamada yurt sürecini 3 planlı aşamada ilerlettiklerini kaydederek yerleştirme sonuçlarını dört fazda duyurulacağı bilgisini paylaştı. 2022-2023 KYK yurt başvuru sonuçlarının birinci fazı açıklandı. Peki KYK yurt başvuru sonuçları nereden, nasıl sorgulanacak? İşte e-Devlet KYK yurt başvuru sonucu öğrenme yöntemi...

KYK yurt başvuru sonuçları: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı...
KYK yurt başvuru sonuçları: Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıkladı...
GİRİŞ 07.09.2022 10:37 GÜNCELLEME 07.09.2022 10:45

KYK yurt başvuru sonuçları için tarihler belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, öğrenciler için müjdeli haberi verdi. Yıllık bazda en yüksek yurt başvurusu talebinde bulunulduğunu söyleyen Kasapoğlu, birinci fazla Kredi ve Yurtlar Kurumu tarihinin en yüksek yerleştirme oranını yakaladıklarını kaydetti. Ağustos ayı içerisinde başvurularını yapan ön lisans ve lisans öğrencileri KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? sorusuna cevap arıyor. Devlet yurdu başvuru sonuçları her yıl olduğu gibi bu senede e-Devlet kapısı üzerinden erişime açılacak. İşte KYK yurt başvuru sonuçları..

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı Mı?

KYK yurt başvuru sonuçları bu yıl dört aşamada açıklanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu gün birinci fazı öğrenciler ile paylaşacak. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı açıklamada KYK sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yurt başvuru sonucu e-Devlet üzerinden erişime açıldı.

2022-2023 KYK YURT BAŞVURU SONUCU İÇİN TIKLAYINIZ

Bakan Sosyal Medya Hesabından Duyurdu!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  Sevgili genç arkadaşlarım, GSB Yurtları 2022 - 2023 eğitim öğretim dönemi 1. faz yerleştirme sonuçları açıklandı! Yurdunuza, yuvanıza hoş geldiniz..." ifadelerini kullandı.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Öğrenciler, sonuçlar açıklandığında sorgulama işlemlerini e-Devlet üzerinden yapacak. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle sisteme giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan "Size nasıl yardımcı olabilirim?" kısmına Gençlik ve Spor Bakanlığı yazacak.

Ardından burada karşılarına gelen " Yurt Başvuru Sonucu Sorgulama" bölümünden yurt çıkıp çıkmadığını sorgulayabilecek. Yedek talihli adaylar kayıt işlemlerinin sona ermesiyle yurt kazanma hakkına sahip olabilirler.

KYK Yurt Kaydı İçin Hangi Belgeler Gerekli?

  • Öğrenci belgesi.

  • 4 adet vesikalık fotoğraf.

  • Kimlik fotokopisi.

  • IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)

  • Kan grubu.

  • KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont.

  • Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?