Hafızlık sınav sonucu sorgulama ekranı: (2022) Diyanet hafızlık sınav sonuçları açıklanıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan Hafızlık sınavına katılan yüzlerce aday, sınav sonuçları için bekleyişe geçmişti. Diyanet sınav sonuçlarının 21 Eylül'de açıklanacağını duyurdu. İşte 2022 Hafızlık sınav sonucu sorgulama ekranı...

Hafızlık sınav sonucu sorgulama ekranı: (2022) Diyanet hafızlık sınav sonuçları açıklanıyor!
Hafızlık sınav sonucu sorgulama ekranı: (2022) Diyanet hafızlık sınav sonuçları açıklanıyor!
GİRİŞ 21.09.2022 10:46 GÜNCELLEME 21.09.2022 10:46

Diyanet tarafından Kur'an kurslarında eğitim alan veya kendi imkanlarıyla dışardan eğitimlerini tamamlayan öğrenci ve vatandaşlar için hafızlık sınavı geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Sınava katılan adaylar, sınav sonuçları için bekleyişe geçerken Diyanet İşleri Başkanlığı, sınav sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. Sınavda başarı gösteren ve belge almaya hak kazanan adaylar, eğitim gördükleri kursun bağlı olduğu müftülük aracığıyla belgelerini teslim alacak. Kendi imkanlarıyla sınava katılan adaylar ise başvuru sürecinde belirttikleri müftülüklerden belgelerine ulaşabilirler. Peki Hafızlık sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 2022 Hafızlık sınav sonucu sorgulama ekranı...

2022 Hafızlık Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Hafızlık sınavı için takvim daha önceden belirlenmişti. Yapılan açıklamaya göre sınav sonuçları 21 Eylül 2022 tarihi itibarıyla duyurulacak. Sonuçların açıklanması ile birlikte Hafızlık belgesi almaya hak kazanan adaylar belli olacak. Henüz sınav sonuçları duyurulmadı. Sonuçların gün içerisinde erişime açılmış olması bekleniyor.

2022 Hafızlık Sınav Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Katıldıkları sınavda ter döken Hafız adayları sınav sonuçlarını Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden sorgulayabilecek. Sorgulama işlemi yapmak isteyen adaylar aşağıda bulunan adres üzerinden direkt olarak sorgulama sayfasına gidebilirler.

Sonuç ekranında sırasıyla sınav yılı, katıldıkları sınav ve uyruk gibi bilgileri dolduran adaylar " Sınav sonucu sorgula" ibaresini işaretleyerek sınav sonuçlarını görüntüleyebilir.

2022 HAFIZLIK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif hale gelecektir)

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi