Sabancı Vakfı üniversiteler için tek tek burs programlarını yayınladı! Karşılıksız 2 bin TL burs imkanı

Sabancı Vakfı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler için tek tek burs programlarını duyurdu. Öğrencilere karşılıksız 2.000 TL burs verilecek. İşte başvuru şartları ve tarihler...

Sabancı Vakfı üniversiteler için tek tek burs programlarını yayınladı! Karşılıksız 2 bin TL burs imkanı
Sabancı Vakfı üniversiteler için tek tek burs programlarını yayınladı! Karşılıksız 2 bin TL burs imkanı
GİRİŞ 22.09.2022 09:27 GÜNCELLEME 22.09.2022 09:28

Sabancı Vakfı, üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler için 10 aylık bir burs programı hazırladı. Burs verilecek öğrencilerin eğitim alması gerektiği üniversiteler tek tek açıklandı. Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi burslarının yanı sıra diğer üniversiteler için burs başvuru işlemleri başladı. Burs almaya hak kazanan adaylara aylık 2.000 TL ödeme yapılacak. Başvuru işlemleri üniversitelere göre değişkenlik göstermektedir. Gerekli başvuru şartlarını taşıyan adaylar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilirler. İşte Sabancı Vakfı burs başvuru tarihleri ve özel şartları...

Marmara Üniversitesi Burs Programı

2022 YKS sınavına katılarak sayısal puan türünden 480, sözel puan türünden 425, eşit ağırlıktan 425 puan alan adaylar Marmara Üniversitesi burslarından yararlanabilecek. Başvuru işlemleri 14 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında alınacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında burs almaya hak kazanan adaylara Ekim-Haziran ayları arasında aylık 2.000 TL burs verilecek.

Marmara Üniversitesi burs başvurusu için tıklayınız.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Burs Programı

Bu yıl düzenlenen üniversite sınavı sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'ya kayıt hakkı kazanan ve sayısal puan türünden 480 alan öğrenciler bu burs programından yararlanabilecek. Başvuru işlemleri 14 Eylül- 21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bursiyerlere ise 10 ay boyunca geri ödemesiz 2.000 TL burs verilecek.

İstanbul Üniversitesi burs başvurusu için tıklayınız

Dokuz Eylül Üniversitesi Burs Programı

2022 YKS sonucuna göre Dokuz Eylül Üniversitesine kayıt hakkı kazanan öğrenciler yararlanabilirler. Adayların bursa müracaat edebilmeleri için aşağıdaki puanları elde etmiş olması gerekmektedir. Başvuru işlemleri için son tarih 21 Ekim olarak belirlenmiştir.

Dokuz Eylül Üniversitesi burs başvurusu için tıklayınız 

T.C. vatandaşı olmak,

Sayısal puan 480

Sözel puan 425

Eşit Ağırlık puan 425

Çukurova Üniversitesi Burs Programı

Çukurova Üniversitesinde eğitim alan T.C. vatandaşı öğrenciler bu burstan yararlanabilirler. Burs başvuru işlemleri için son tarih 21 Ekim olarak belirlendi. Bu tarihten sonra yapılacak müracaatlar geçersiz sayılacak. Sayısal puan türünden 480, sözel puanı 425 ve eşit ağırlık puanı 425 olan adaylar burslardan yararlanabilirler. Yapılacak değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan adaylara aylık 2.000 TL burs verilecektir.

Çukurova Üniversitesi burs başvurusu için tıklayınız

Sabancı Vakfı Üniversite Giriş Bursu (Diğer Üniversiteler)

Sabancı Vakfı, diğer üniversitelerde eğitim gören öğrenciler için burs başvuru takvimini açıkladı. Başvuru işlemleri 16 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesini bu yıl kazanan öğrencileri burstan yararlanabilir.

Burs ödemeleri Ekim-Haziran ayları arasında toplam 10 ay boyunca gerçekleştirilecektir. Burs almaya hak kazanan adaylara aylık 2.000 TL ödeme yapılır. Sayısal puyanı 480, sözel puanı 425, eşit ağırlık puanı 425 ve dil puanı 465 olan adaylar burslara müracaat edebilir.

Sabancı Vakfı Burs Başvurusu İçin Tıklayınız

Burs Başvurusunda İstenecek Belgeler 

Sabancı Vakfı burslarına başvuru yapmak isteyen öğrenciler işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylardan aşağıdaki belgeler talep edilecek.

  • Adli Sicil Belgesi,

  • Öğrenci Belgesi,

  • ÖSYS Sonuç Belgesi,

  • Vukuatlı Aile Nüfus Kayıt Belgesi

  • YKS Sonuç Belgesi

  • Anne ve Baba SGK Tescil Belgesi

  • Anne ve Baba Gelir Belgesi

  • Anne ve Baba Taşınır/Taşınmaz Mal Varlığı Gösterir Belge

  • Kira Kontratı

  • Anne ve Baba Araç Tescil Belgesi

  • Varsa Engelli Raporu

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Ferdi ve Barış Alper'in peşindeki takımlar ortaya çıktı!