Kaymakamlık sınavı ne zaman 2022? Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

Kaymakamlık sınavı için heyecan devam ediyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Kaymakamlık sınavına hazırlanan adaylar, sınav giriş belgesi araması yapıyor. Peki Kaymakamlık sınavı ne zaman 2022? Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

Kaymakamlık sınavı ne zaman 2022? Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?
Kaymakamlık sınavı ne zaman 2022? Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?
GİRİŞ 07.10.2022 10:54 GÜNCELLEME 07.10.2022 11:31

ÖSYM tarafından yapılacak olan Kaymakamlık sınavı için aramalar hızlandı. Adaylar tarafından merak edilen Kaymakamlık sınav tarihi, ÖSYM resmi internet sayfasında açıklandı. Resmi kurumda çalışma hayali kuran adaylar, sınavın detaylarını araştırıyor. Peki Kaymakamlık sınavı ne zaman 2022? Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı mı?

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Kaymakamlık sınavı tarihi açıklandı. Sınava girecek adaylar son hazırlıklarını tamamlıyor. Kaymakamlık sınavı 16 Ekim 2022 tarihinde saat 10.15'te uygulanacak. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav salonlarına alınmayacak. Sınav, ÖSYM tarafından belirlenen okullarda uygulanacak.

KAYMAKAMLIK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

Adayların dört gözle beklediği Kaymakamlık sınavı giriş belgesi yayınlandı. 

KAYMAKAMLIK SINAVI KONULARI NELER, KAÇ SORU SORULACAK?

Kaymakamlık sınavında adaylara 34 soruluk Genel Kültür-Genel Yetenek ve 66 soruluk Alan Bilgisi testi uygulanacak. Alan Bilgisi testinde Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, Türkiye'nin İdari Yapısı, Türkiye'de Mahalli İdareler ve Ekonomi soruları sorulacak.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası