Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları nereden görüntülenir? MEBBİS uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmen başvuru sonuçları açıklandı. Başvurular 26 Eylül tarihinde başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri sonrasında sınav başvuru tarihini uzatmıştı. Peki uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları nereden görüntülenir? MEBBİS uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları nereden görüntülenir? MEBBİS uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?
Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları nereden görüntülenir? MEBBİS uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?
GİRİŞ 11.10.2022 09:35 GÜNCELLEME 11.10.2022 09:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları projesi kapsamındaki uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları ilan edildi. Sınav için geri sayım sürerken muaf olanların başvuru sonuçları açıklandı. Peki  uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvuru sonuçları nereden görüntülenir? MEBBİS uzman öğretmenlik sınavı ne zaman?

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN GÖRÜNTÜLENİR?

Sınava başvuru yapan öğretmenler, sonuçlarını MEBBİS ve e-Devlet şiflerini sisteme girerek öğrenebilir.

UZMAN ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Sınav başvuruları 26 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında yapıldı.  Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sonuçlar ise 12 Aralık 2022 tarihinde açıklanacak.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı hakkında Milli Eğitim Bakanı Özer şu açıklamayı yapmıştı:

"Eğitimlerini tamamlayan uzman öğretmenlerimizin başöğretmen olabilmeleri, sınav tarihi itibarıyla 10 yılını ve eğitimlerini başarıyla tamamlamış olan öğretmenlerimizin de uzman öğretmen olabilmeleriyle ilgili sınavı da 19 Kasım'da gerçekleştireceğiz."

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 3
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    fatih senden memlekete fayda gelmez. okumasın senin evladın. o öğretmene gönderme. sana daha diyecek cok sey var ama Allaha havale ediyorum. öğretmenin meslek bilgisini ölçen bir sınav değil o. saçma sapan videolardan oluşan bir içerik. ne okumuşsun. ne anlayacak kafa var sende belli ki.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Eşim ve tüm tanıdıklarım öğretmen. Arkadaşlar bu konuda lütfen sadece öğretmenler konuşsun. Ben bu sınav içeriğini bizzat eşimden biliyorum. Tüm yaz boyu o saçma 20 şer dakikalık monoton videoları izlemek zorunda bırakarak 180 tane videoyu öğretmenlere dayattınız ve bu 20 yıllık öğretmene hakarettir. Uzman öğretmenliği payesi için değil 10 bin liraya çalıştırdığınız öğretmen vereceğiniz maaş farkı için istiyor.Bu sınav ve davranışınızı öğretmenler hak etmiyor.Hükümet bu karardan vazgeçsin. Ben bu yapılan adına tüm öğretmenler adına rica ediyorum.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    girme mecburmusun 2,3 bin fazla para alabilmek için dört dombalak açıyorsunuz sınava bi girinde insanlar çocuğuna eğitim veren öğretmenlerin kalitesini bi görsün sezon başı devlet kırtasiye parası veriyor diye hepiniz gün sayıyorsunuz o parayı sınıfa değil kendi cebinize indiriyorsunuz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Facianın eşiğinden dönüldü: Yol kapatıldı evler boşaltıldı
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor