DUS ne zaman yapılacak, ne kadar sürecek? DUS sonuçları için ÖSYM tarih verdi!

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için geri sayım başladı. DUS 2022 için başvurular geçtiğimiz ay gerçekleşti. Peki DUS ne zaman yapılacak, ne kadar sürecek? DUS sonuçları için ÖSYM tarih verdi!

DUS ne zaman yapılacak, ne kadar sürecek? DUS sonuçları için ÖSYM tarih verdi!
DUS ne zaman yapılacak, ne kadar sürecek? DUS sonuçları için ÖSYM tarih verdi!
GİRİŞ 15.10.2022 15:22 GÜNCELLEME 15.10.2022 15:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

DUS sınavı için heyecan doruklara çıktı. Adaylar, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı için hazırlıklarına devam ederken ÖSYM sınav ve sonuç tarihini açıkladı. Peki DUS ne zaman yapılacak, ne kadar sürecek? DUS sonuçları için ÖSYM tarih verdi!

DUS NE ZAMAN YAPILACAK?

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Diş Hekimliği) 16 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

Sınava girecek adaylar saat 10.00'a kadar sınav binalarına giriş yapmak zorundadır. Saat 10.00'dan sonra sınav binalarına giriş yapılmayacak.

ALES 3 ne zaman 2022? ALES 3 geç başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?ALES 3 ne zaman 2022? ALES 3 geç başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?DGS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

NE KADAR SÜRECEK?

DUS 2022, saat 10.15'te başlayacak. Adaylara soruları çözmek için 150 dakika süre tanınacak.

Adaylara sınavda iş hekimliği alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini ölçmek için sorular yöneltilecektir.

Sınav sonuçları sonrasında alınan puana göre bir eğitim programına yerleştirilen adayların hakları yalnızca ilgili sınav dönemi için geçerli olacaktır. Adaylar hak kaybı yaşamamak için bir sonraki Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav Sonuçları açıklanana kadar atamalarının yapılması ve uzmanlık eğitimine başlamaları gerekmektedir.

DUS NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takviminde, DUS sonuçları açıklanma tarihi 9 Kasım 2022 olarak belirtildi.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • TUS MAĞDURU 1 yıl önce Şikayet Et
    allaha şükür tus dakii meslek kontenjan ayrımını dus yapamıyor.Allah sorar.RABBİM İM ADALETİ ER GEÇ TECELLİ EDECEK
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü