TUS 2. Dönem kontenjanları açıklandı! 2022 TUS tercihleri ne zaman, nereden, nasıl yapılacak?

TUS, 4 Eylül 2022 tarihinde uygulandı. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2. Dönem sonuçları, 29 Eylül tarihinde adayların erişimine açıldı. Merakla beklenen kontenjanlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Fahrettin Koca'nın açıklaması sonrasında TUS tercihleri tekrar gündeme geldi. Peki 2022 TUS tercihleri ne zaman, nereden, nasıl yapılacak? TUS 2. Dönem kontenjanları açıklandı!

TUS 2. Dönem kontenjanları açıklandı! 2022 TUS tercihleri ne zaman, nereden, nasıl yapılacak?
TUS 2. Dönem kontenjanları açıklandı! 2022 TUS tercihleri ne zaman, nereden, nasıl yapılacak?
GİRİŞ 26.10.2022 10:08 GÜNCELLEME 26.10.2022 10:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TUS 2. Dönem kontenjanları, Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "4 Eylüldeki TUS’a 24.459 uzman adayı katıldı. Bu dönem için eğitim kurumlarına 9.338, yabancı uyruklu ve KKTC vatandaşı öğrenciler dâhil edildiğinde toplam 9.911 kontenjan planlandı. Eğitim kurumları kontenjan dağılımları, kılavuzda yayımlanmak üzere, bugün ÖSYM'ye gönderildi." sözlerini kullandı. Peki Peki 2022 TUS tercihleri ne zaman, nereden, nasıl yapılacak? TUS 2. Dönem kontenjanları açıklandı!

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

TUS 2. Dönem tercihlerinin başlayacağı tarih hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. ÖSYM tarafından yayınlanacak olan TUS tercih kılavuzu belli olduğunda sizlerle paylaşacağız.

TUS 2. DÖNEM KONTENJANLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

ALES 3 ne zaman 2022? ALES 3 geç başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?ALES 3 ne zaman 2022? ALES 3 geç başvuruları başladı mı, başvuru ücreti ne kadar?

TUS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirecek. TUS tercihlerini belirlemek isteyen adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girecek.

Elektronik ortamdan yapılacak olan tercihlerin yerleştirme işlemleri 2022-TUS Başvuru Kılavuzu'nda belirtilen kurallar üzerinden gerçekleştirilecek.

EN FAZLA 30 TERCİH

En fazla 30 tercih hakkı bulunacak. Adaylar kendilerine tanınan 30 tercih hakkının hepsini doldurmak zorunda değildir.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi için adayların yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapabileceğini gösteren diplomanın Sağlık Bakanlığınca tescil edilmesi gerekmektedir.

Adaylar tercihlerini yayınlanan tercih kılavuzundan faydalanabilecek.

 

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tıp ci degilim ama bazi az tercih edilen branş ve bolgelerin tesvik edilmeli
    Cevapla
  • nevbahar 1 yıl önce Şikayet Et
    dus kontenjanları çok az sayın bakanım gençler işsiz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!